The Ostrich Show Farm activiteiten met kinderen in Oudtshoorn

Onze tips voor leuke activiteiten met de kinderen in Oudtshoorn. Na onze vertrek vanuit Plettenbergbay richting Oudtshoorn stoppen we even met de kinderen in Knysna om te genieten van de mooie uitzichten over de lagune. Tijdens onze reisroute door Zuid-Afrika passeren we telkens prachtige landschappen en dorpen.

Onze tips

  • Rij naar de Heads, langsheen de lagune en tussen de mooie villa’s helemaal naar boven daar is er parking voorzien en wandel naar de Head Lookout – en Knysna Beach Lookout punten.  Hier heb je een mooi zicht over hoe de zee en de Knysna rivier samenvloeien.  Rij erna naar beneden en ga iets eten in het East Head eetcafé en geniet van de zon, zee en het uitzicht.
  • In Knysna centrum kan je ook nog even stoppen bij het waterfront, er is een ruime parking voorzien aan Grey Street.  Geniet van de vele lokale winkels en cafés. 

Erna rijden we door naar Oudshoorn, ongeveer nog een 1 uur 30 minuten rijden.  Tijdens de rit zie je het landschap veranderen, je gaat van temperaturen van 23-25 graden naar 34 graden.  Het verschil is groot, het valt ons onmiddellijk op bij het uitstappen van de auto in Outshoorn als we bij ons hotel toekomen.

Protea Hotel Riempie Estate

Een mooi hotel net iets buiten het centrum van Oudshoorn, alle kamers zijn verdeeld in goed ingerichte rietgedekte rondawels.  Onze kamers liggen vlakbij het zwembad, ideaal met de kinderen.  Even pauzeren, rusten na al die lange dagen en vele kilometers rijden en genieten van de heerlijke warme zon

Geniet van het beste dat Oudtshoorn te bieden heeft vanuit het comfort van Protea Hotel Riempie Estate – een gezellige landelijke sfeer in een rustige omgeving. Het ligt dicht bij de exotische krokodil- en struisvogelboerderijen waar de stad bekend om staat.

Verschillende activiteiten voor kinderen in Outdtshoorn

​The Ostrich Show Farm

De struisvogelboerderij in Oudtshoorn.  Een interessante rondleiding van ongeveer 45 minuten langs de struisvogels, ze leggen je het groeiproces van van begin tot een volwassen struisvogel uit.  De kinderen mogen de eieren oprapen, er zelfs op gaan staan en een aantal struisvogels eten geven. 

Het was een leerrijke ervaring voor ons allen!

Cango Wildlife Ranch

een soort van kleine zoo met rondleidingen om in contact te komen met de dieren en waar je Crocodile Cage Diving kan doen.  Het sprak ons niet zo echt aan, eenmaal je de dieren in hun natuurlijke habitat hebt gezien tijdens de safari’s lijkt een zoo zo tristig.

De Cango Caves Zipline 

Net buiten Oudtshoorn vind je tal van activiteiten om met de kinderen te doen, waaronder deze super leuke zipline. Deze zipline ligt op ongeveer 1 km van de wereldberoemde Cango Caves. Dit is een leuke activiteit voor zowel jong en oud.  Er zijn dubbele lijnen zodat je met twee tegelijkertijd  samen kan ritsen. Het eerste platform bevindt zich in de buurt van de ingang van de Cango-grotten en ligt op 180 meter van platform twee, vanaf hier moet je een korte wandeling van ongeveer 200 meter naar platform drie maken. Tijdens deze wandeling moeten gasten 102 treden naar beneden lopen om op Platform 3 te komen. Het uitzicht vanaf Platform 3 is spectaculair en biedt ons de mogelijkheid om het mooie landschap van dit historische gebied te bewonderen. De afstand van platform 3 tot 4 is 500 m en eindigt vlak naast het restaurant. Al het materiaal is voor je voorzien en vanuit het restaurant worden we met de pendeldienst naar boven gebracht. 

De Cango Caves

Een van de activiteiten die je met de kinderen kan doen vanuit Oudtshoorn is een bezoek brengen aan de oude, spectaculaire grotten.  Dit is één van de grote trekpleisters van Oudshoorn.

Buffelsdrift Came Lodge

Nog zin in een gamedrive? Buffelsdrift Came Lodge ligt net iets buiten Oudtshoorn en beschikt over een prachtig reservaat.

Heb je geen tijd meer voor extra activiteiten met de kinderen dan kan je er ook gaan eten. Geniet van een lekkere maaltijd met een prachtig uitzicht op de nijlpaarden, gnoes, impalas,…

Reserveren is noodzakelijk! want deze locatie is snel volzet. 

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *