Blyde river Canyon tips

Met onze tips mis je geen enkele mooie plek van de Blyde River Canyon. De mooiste kloof van het noordoosten van Zuid-Afrika ligt niet ver van het Krugerpark en bevindt zich op de bekende Panorama Route. Een bezoek aan deze kloof past perfect tijdens een rondreis langs de bekende natuurparken van Zuid-Afrika.

We verblijven met de kinderen in nabij gelegen Blyde River Canyon Lodge. Van hieruit kan je gemakkelijk de Blyde River Canyon ontdekken.

Na een goede nachtrust vertrekken we rond 9.30 uur voor een daguitstap langs de prachtig kloof de Blyde River Canyon!

Onze tips voor de Blyde River Canyon te ontdekken

De Panorama route

De volledige route vanuit onze lodge in Hoedspruit richting Graskop is ongeveer 1uur en 40 minuten rijden (132km) dit wel zonder stops. Neem voor de volledige route zeker een volle dag, want afhankelijk van waar je verblijft moet je ook nog de route volledig terugrijden.  (wat voor ons het geval was). 

IMG_6463.PNG

Hou er ook rekening mee dat bij elk uitkijkpunt, waterval of natuurpark je een toegangsprijs moet betalen, deze kan variëren van 2 – 15 euro per persoon en is afhankelijk van de leeftijd kind/volwassenen.

River Blyde Dam Boot Cruise

In hotel boeken we voor de volgende ochtend een boottocht op de Blyde Dam in het natuurreservaat Blyderivierspoort.  De toer start om 9.00 uur en duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten.  Vanuit het hotel is het een 15 minuten rijden naar het natuurreservaat, hou er rekening mee dat je je nog moet aanmelden en een toegangsprijs tot het natuurpark moet betalen.

Eenmaal binnen rij je naar de steiger, parkeer je je auto op de nabijgelegen parking en ga je aan boord. Tijdens je boottocht geniet je van de pracht van de derde grootste Canyon ter wereld.  Ongetwijfeld de grootste ‘groene kloof’ vanwege het weelderige subtropische gebladerte. 

Onder begeleiding van een gids ga je met de boot langs de zeldzame levende Kadishi Tufa-waterval en de Three Rondawals.  In de kloof leven er talloze vissen, antilopen, krokodillen, nijlpaarden, apen en vele verschillende vogels.

Verschillende uitkijkpunten van de Blyde River Canyon

Three Rondavels

​Hoog in het massief van Blyde River liggen de Three Rondavels; drie naar Afrikaanse hutjes vernoemde afgeronde toppen die hoog boven het ravijn uittorenen. Deze spectaculaire bergen geven een speciaal accent aan de Blyde River Canyon.

Lower Viewpoint

Enkel toegankelijk voor bezoekers van het Blyde Canyon A Forever Resort

Tula waterfall – Leopard Trail

Tijdens deze prachtige wandeling passeer je langs de mooie Tula waterval, de ideale plek om even te verpozen. Het kristallen water is enorm uitnodigend om je even te verfrissen. Reken op een wandeling op oneffen terrein met verschillende afdalingen en stijgingen met steeds prachtige uitkijkpunten.​

Bourke’s Luke Potholes

Een prachtig natuurverschijnsel, deze rotsformaties zijn eeuwen geleden gevormd door erosie. Na een wandeling van ongeveer 700 meter kom je aan bij de natuurlijke ‘wensput’. Wandel en spring samen met de kinderen over de stenen langs tal van klein watervalletjes.

Deze speciale ronde openingen zijn ontstaan door miljoenen jaren van een stroom van water gemengd met zand en kiezel. De ronddraaiende bewegingen ontstaan door het samenkomen van de rivieren de Treur en de Blyde.

Een unieke plek die je zeker niet mag overslagen. Op ongeveer een 45 minuten heb je de plek ontdekt

De verschillende watervallen

The Pinapple en de nabij gelegen waterval

Een ongelooflijke mooie rotsformatie met adembenemende uitzichten. Wandel langs de cliff naar rechts richting de waterval.

The Lisbon falls

Hoe dramatisch het ook is, deze waterval is gewoon prachtig. De rivier valt vele meters naar beneden omgeven door een prachtig landschap. Deze plek ligt niet ver weg van de Berlin Falls

The Berlin falls

Klassiek mooie waterval in een gebied rijk aan watervallen. Er is een zeer kleine toegangsprijs en bewaakte parkeergelegenheid. De korte gemakkelijke wandeling biedt meerdere uitkijkpunten voor deze mooie en ontzagwekkende natuurlijke plek.

Graskop Gorge:

*  Een uitkijklift van 51 m naar het bos beneden met houten wandelpaden en hangbruggen.

*   Big swing en  zipline

* De spectaculaire 52 meter lange hangbrug overspant de noord- en zuidkant van de kloof. Geniet van een spectaculair uitzicht terwijl je 70 meter boven de grond staat. De hangbrug zwaait licht wanneer andere mensen erop zitten, maar biedt een relatief rustige ervaring, waardoor bezoekers kunnen genieten van het prachtige uitzicht op de bergen, ruige rotswanden, bossen en de Motitsi-waterval.

mpu_panoramaroute.gif

Benieuwd naar nog andere tips voor een bezoek aan de panoramaroute? Via onze reisroute kom je langs tal van mooi bezienswaardigheden!

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *