Addo Elephant Park

Ontdek onze leuke uitstappen met kinderen vanuit Port-Elizabeth. Tijdens onze rondreis door Zuid-Afrika ontdekken we de verschillende regio’s van het land. We vliegen van Johannesburg naar Port-Elizabeth met British Airways. Dit is een vlucht van ongeveer 1h40 uur.

Eenmaal terug geland halen we onze auto op bij Bidvest Car Rental, een Mercedes Vito, terug plaats genoeg voor 6 personen en de bagage. 

​Logement Port-Elizabeth

We verblijven voor 1 nacht in The Plantation, Port Elizabeth. We kiezen voor 2 Family suites met inclusief ontbijt op ongeveer 15 minuten rijden van de luchthaven.

​Een mooie accommodatie met zeer vriendelijke mensen, hou er wel rekening mee dat het hier een B&B is en je ‘s avonds moet gaan uiteten.  Wij zijn redelijk laat toegekomen en hebben met behulp van de uitbaters pizza laten leveren. Het ontbijt is echt  top, dit wordt naar je cottage gebracht en is zeer uitgebreid.

Leuke uitstappen met de kinderen vanuit Port-Elizabeth

Addo Elephant Park

Vanuit Port-Elizabeth kan je met de kinderen op uitstap vertrekken naar het Addo Elephant Park.  Tijdens onze safari’s hebben we geen olifanten gezien vandaar onze keuze voor dit park. Het ligt op ongeveer een 30-tal minuten rijden van onze verblijfplaats in Port Elizabeth.

In dit natuurreservaat kan je meer dan 450 Afrikaanse olifanten spotten, maar er leven ook neushoorns, leeuwen en hyena’s. Het leuke is dat je met de kinderen rustig door het hele natuurpark kan rijden op zoek naar de olifanten en de andere dieren.

Onze tips

  • Entreeprijs is ongeveer R328 per volwassene, per dag – R164 per kind, per dag
  • Het Addo Elephant heeft park 2 ingangen, een hoofdingang meer naar het noorden vlakbij Addo, maar ook een zuidelijke ingang vlakbij de kust. 
  • Hou er rekening mee dat het inchecken in het park toch een 30-tal minuten in beslag neemt, je moet tal van gegevens invullen. 
  • Zorg dat je de volgende gegevens mee hebt: nummerplaat auto en paspoorten.
  • Reken een 3-4 uur om het park te bezoeken per auto.

Onze kinderen vonden het Addo Elephant Park enorm indrukwekkend! Wij hebben enorm veel olifanten gezien en verschillende mama olifanten met hun kleintje. Tijdens de kerstvakantie was het heel warm weer waardoor we de olifanten ook vaak in de grote plassen water zagen spelen.

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *