Reisroute Zuid-Afrika ontdekken met kinderen

Tijdens onze rondreis door Zuid-Afrika mocht een safari met de kinderen niet ontbreken. De kinderen kiezen voor een mooi tentenkamp vlak langs de rivier in Hoedspruit. We verblijven we voor 2 nachten in prachtige tentenkamp Safari Camp, Rukiya Safari Camp, Hoedspruit.

De komende 2 nachten slapen we in twee verschillende tenten. We beschikken over een tweepersoons Bushwillow Bush room en 1 Leadwood River room voor 4 personen. Tijdens ons verblijf zijn er 4 safari’s en het eten inbegrepen.

Na een korte rit van ongeveer 1 uur rijden, komen we bij de hoofdingang van het Wild Rovers Private Nature Reserve. Nadat we ons hebben aangemeld rijden we nog rustig een half uurtje over de zandwegen naar het Rukiya Safari Camp.

Rukiya Safari Camp

Wild Rivers is een gebied van 3000 hectare dat deel uitmaakt van de Blyde Olifants Conservancy van 12.000 hectare.  Het kamp zelf ligt aan de oevers van de rivier de Blyde op slechts 500 meter stroomopwaarts van de samenvloeiing van de rivieren Blyde en Olifants. In het reservaat zijn er verschillende diersoorten en fenomenale vogels aanwezig. 

Het kamp bestaat uit 6 canvas tenten, de kamers zijn gebouwd op houten vlonders en verheven boven de grond met uitzicht op de rivier de Blyde, die stroomt voor het kamp.

De inrichting is eenvoudig, stijlvol en in harmonie met de natuurlijke sfeer van het kamp.

Houten loopbruggen leiden je van de tenten naar het groot, deels tent, hoofdgebouw dat bestaat uit een groot overdekt terras, bar, lounge, een groot balkon en een verloopzwembad.


Eenmaal ingecheckt, wordt ons schema voor de komende dagen overlopen.  We zullen 4 safari’s doen, 2 ochtendsafari’s en 2 safari’s in de late namiddag.

Het normale verloop van de dagen in het kamp:

  • 04h15 Opstaan en snel een koffie voor de ochtend gamedrive
  • 04h45: Ochtend gamedrive vertrekt en ontbijt wordt voorzien rond 9h langs de oevers in het natuurreservaat
  • 10h30: Terug naar kamp na gamedrive
  • 13h30: Geniet van een lunch onder de bomen in het kamp en ontspan voor de middag
  • 16h30: Vertrek voor middag / avond Game Drive met een pauze om iets te drinken bij zonsondergang
  • 19h30: Terugkeer naar het kamp voor het avondeten.
admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *