Eswatini (Swaziland) met de kinderen

Tijdens onze rondreis door Zuid-Afrika rijden we met de kinderen voor een aantal dagen naar Swaziland (Eswatini). Een super leuke ervaring voor de kinderen is de grensovergang tussen Zuid-Afrika en Eswatini (Swaziland). Aangezien hier in Europa de grenzen open zijn kennen de kinderen de oude manier van een land binnen te gaan niet. Bij de grenscontroles moet je steeds je auto parkeren. Uitstappen en je gaan aanmelden of afmelden bij het bureau van de douaneambtenaar.

Onze tips

  • Hou er rekening mee dat de totale grensovergang met de kinderen Zuid-Afrika – Eswatini (Swaziland) ongeveer 45 minuten in beslag neemt. 
  • meld je eerst aan bij douane van Zuid-Afrika voor paspoortcontrole
  • Stap terug in je auto en rij naar de controle van de douane. Hier worden je papieren voor de 2 de keer gecontroleerd.
  • Eenmaal hier gepasseerd moet je terug hetzelfde doen voor Eswatini (Swaziland), maar dan  je aanmelden om het land binnen te mogen.  Documenten invullen i.v.m. hoelang je in het land zal verblijven en vergeet zeker niet je wegenbelasting te betalen van ongeveer
  • Wegenbelasting kost ongeveer R50 ( klein loket links bij het binnenkomen).
  • Als alle paspoorten afgestempeld zijn, ga dan terug naar je auto en meldt je aan bij de douane, na controle mag je het land inrijden.

Mantenga Lodge, Lobanba in Swaziland

We verblijven met de kinderen voor 2 nachten in het Mantenga Lodge, Lobanba in Eswatini (Swaziland. Er zijn 3 kamers geboekt van steeds 2 personen met ontbijt inbegrepen.

​De Mantenga Lodge ligt in de mooie Ezulwini-vallei (vallei van de hemel) aan de voet van Sheba’s Breasts Mountains met een prachtig uitzicht op de legendarische ‘Execution Rock’. De Lodge is zeer centraal gelegen en biedt een ideale uitvalsbasis om alles in het Koninkrijk Swaziland te verkennen.

Uitstappen vanuit Lobanba

Mantega Nature Reserve 

Ontdek met de kinderen dit kleinschalig natuurpark van Eswatini (Swaziland) het Swazi Cultural Village. Hier kan je zien hoe de mensen hier vroeger leefden. Je krijgt een hele rondleiding en in de overdekte open hal voeren ze traditionele rituele dansen uit van vroeger.

Vanuit de village start er een mooie wandeling van ongeveer 30 minuten naar de prachtige waterval. Reken op een wandeling van 30 minuten die te doen is met de kinderen.

Mlilwane Wildlife Sanctuary

Het natuurpark Mlilwane biedt een scala aan activiteiten en avonturen aan in de schilderachtige Ezulwini-vallei.

Het natuurpark is een dunne strook land van maximaal 4 km breed, 4560 hectare en kan dus geen grote kuddes wild ondersteunen. Tussen de graslanden, dammen, bergen en bossen zijn echter een aantal diersoorten te zien. Je vind er de krokodil, zebra, blauwe gnoe, kudu, nyala, impala, blesbuck, rietbok, wrattenzwijn, grijze duiker en minstens 3 soorten mangoest. Verder leven er ook een verscheidenheid aan kleinere zoogdieren zoals bushbaby, aardvarken, genet, stekelvarken, honingsdas en civet. Er zijn ook veel reptielen zoals monitorhagedissen en een goede selectie aan slangen.

De vrijheid om met de kinderen het natuurpark Mlilwane van Eswatini (Swaziland) te verkennen is echter uniek. Welke activiteit u ook kiest je er kan dagelijks op eigen houtje gaan wandelen, mountainbiken tussen zebra’s, gnoes en blesbok. Het wild in het natuurpark Mlilwane is ongelooflijk tolerant, waardoor ongeëvenaarde herinneringen en fotografische momenten mogelijk zijn. 

Hoe kan je het park verkennen?

  • Met de auto of te voet:  kan er volledig op eigen initiatief rondrijden, rondwandelen of een uitgestippelde wandeling maken, maar je als je wil kan ook een gids inhuren.
  • Met de fiets: Mountainbikes kunnen per uur worden gehuurd. Je kan kiezen voor zelfs op ontdekking te gaan of onder begeleiding van een gids.  Je fietst over onverharde aardewegen die op sommige momenten voor meer uitdaging zorgen. Maar opgepast, de dieren hebben in alle gevallen voorrang dus te hard rijden of ongevaarlijk wordt niet toeg. Prijs: ZAR 150 1 uur
  • Te paard:  Een ongelofelijke ervaring om op deze wijze het park te ontdekken, je wandelt met je paard letterlijk tussen de dieren! Er zijn ritten voor gevorderden en beginners met zeer brave paarden die hiervoor geschikt  zijn. De Chubeka Trails biedt elk uur ritten aan gedurende de dag, let wel op er is gewichtsbeperkingen van 75 kg van toepassing. Prijs is ongeveer ZAR 720 voor 2 uur
admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *