uitstappen met de kinderen vanuit Orlando

Tijdens onze rondreis van 3 weken in Florida verblijven we voor een 9 tal dagen in Kissimee. Vanuit Orlando kunnen we met de kinderen verschillende uitstappen doen.  Zo moeten we niet steeds valiezen in – en uitladen en kunnen we ook wel eens een rustdagje inlassen.

Hoe er wel rekening mee dat in de maanden juli en augustus het er drukkend warm is en dat je elke dag wel een onweer mag verwachten, meestal was dit tussen 16h-18h. 

Verblijf in Orlando – Kissimmee

Gemstone Properties, Unit Blue Diamond, Kissimmee

We verblijven in een mooie grote villa met 4 slaapkamers, 2 badkamers, een speelkamer in de garage en een privézwembad met spa. Het doet deugd om even te kunnen genieten van de rust van deze aangename villawijk net buiten Orlando. Het grote huis geeft voldoende privacy voor iedereen en zorgt voor de nodig pauze tijdens onze rondreis door Florida.

Uitstappen met de kinderen vanuit Orlando

Cape Canaveral – Kennedy Space Center

Knipsel3.JPG

Vertrek op tijd! Met een bezoek aan het Kennedy Space Center heb je zeker een volle dag nodig.  Reken op 1h14 u rijden vanuit Orlando, afhankelijk van de files

Onze tips

  • Inkomprijs: +12: $ 57,   3-11y: $47,   -3y: gratis
  • Er is een enorm parking aanwezig, ben je er vroeg dan kan je zeer dicht bij de ingang parkeren. 
  • Wanneer je maar één dag hebt  voor deze topattractie te bezoeken dan is een standaard ticket voldoende. 
  • Kom zeker op tijd, want er is echt heel veel te zien.

De verschillende onderdelen van het Kennedy Space Center

Rocket Garden

Loop tussen de reuzen in de Rocket Garden en zie de evolutie van de raketwetenschap. Een ruimte-expert geeft er dagelijkse op bepaalde tijdstippen  rondleidingen door de geschiedenis van de vroege raketwetenschap.

rocket-garden-with-labels.jpg

De Kennedy Space Center Tour

Bezoek de geboorteplaats van de Amerikaanse ruimtevaart door een rondrit met de bus doorheen het gebied. Tijdens de toer passeer je met verschillende levensgrote faciliteiten en kom je zeer dicht bij exclusieve  gebieden zoals het lanceercomplex 39 B. 

America’s Moon Rocket (alleen toegankelijk als stop tijdens de toer)

Sta vlakbij de Saturn V-raket, loop door het Apollo / Saturn V-centrum onder een echte Saturn V-raket, het type raket waar mensen naar de maan gaan. Wandel onder deze raket en ervaar ten volle de grootte en complexiteit van de grootste raket die ooit door de ruimte is gevlogen. Met een lengte van 111 meter is hij 18 meter hoger dan het Vrijheidsbeeld!

Hoewel tussen 1967 en 1972 in totaal 13 Saturn V-raketten werden gelanceerd, is dit een van de slechts drie overgebleven in de Verenigde Staten. Exposities naast de raket benadrukken de assemblage en de meer dan 400.000 mensen die hebben geholpen bij het bouwen van de enorme machine. Bekijk beelden uit het Apollo-tijdperk die op de zijkant van het voertuig worden geprojecteerd en mis de dagelijkse rondleiding door elk van de drie fasen van de raket niet.

IMG_7515.JPG

Shuttle Launch Experience

Kom langs voor een simulatie van acht en een halve minuut, klim in een van de spaceshuttle die een baan om de aarde draaien! Betreed het hart van Space Shuttle-operaties voor een pre-launch-briefing door veteraan Space Shuttle-commandant Charles Bolden. Eenmaal aan boord, ervaar je wat NASA-astronauten ervaren als ” het beste ” noemen om aan boord van de spaceshuttle te vliegen.

De films in de IMAX bioscopen zitten bij de standaard entreeprijs inbegrepen.

Met andere woorden een dagje vol ruimtevaart, ogen opentrekken en genieten samen met het gezin.

Homosassa

Een leuke uitstap voor de kinderen vanuit Orlando is een prachtig Wildlife State Park in Homosassa. Voor deze uitstap is het weer een eindje rijden, dus vertrekt vroeg in de ochtend. Het is ongeveer 142 km rijden en reken op 1h45  zonder file.  Eenmaal ter plaatse heb je echt een goed gevulde dag met de kinderen.

Knipsel4.JPG

Ellie Schiller Homosassa Spring Wildlife State Park

Inkomprijs: +13y: $13   6-12y: $5  -5y: gratis

Parkeer je auto bij het hoofdgebouw, zo geniet je nog in het heengaan en het terugkeren van een aangename boottocht. Tijdens deze boottocht passeer je verschillende schildpadden, vissen en andere kleine diersoorten.

Elk dier is hier met een uniek levensverhaal, alle dierenbewoners zijn hier om dezelfde reden: ze kunnen niet alleen in het wild overleven.

Dit wildlife natuurpark staat bekend om zijn unieke onderwaterstructuur. Je loopt als het ware onderwater en zo kan de de zeekoeien en de grote variatie van zoet – en zoutwatervissen van dichtbij in hun natuurlijke omgeving in actie zien. 

Verder beschikt het park nog over tal van andere dieren, zoals de bedreigde panter, rode wolven, kinkhoenders, zwarte beren, het oudste nijlpaard in gevangenschap en natuurlijk de alligators.  

​​Onze tips:

  • Bekijk bij de start van je dag zeker het schema van de voedertijd. Tijdens deze momenten gven de verzorgers veel interessante informatie over de verschillende dieren.
  • Ga zeker langs bij de zeekoeien, je kan ze hier van heel dicht bekijken.

Liever op zoek naar iets avontuurlijker? Wat dacht je van een kajaktour met gids om de mooie River Springs!

Clearwater

Rijden vanuit Orlando naar Cleaerwater voor een leuke uitstap met de kinderen is absoluut de moeite. Ontdek samen met je kinderen heel het verhaal achter Dolphine’s Tale! Je vertrekt terug vroeg in de ochtend, het is een ongeveer 133 km rijden en reken op 1h33  zonder file.  Ter plaatse kan je rekenen op een goed gevulde dag en zorg dat de kinderen zeker de Films Dolphine’s Tale 1 & 2 hebben gezien. Onze kinderen zijn grote fan van Winter en vonden het allemaal echt super leuk en interessant.

Knipsel1.JPG

Clearwater Marine Aquarium

Bezoek het museum en de scenes van de film Dolphin Tale en ga dan verder op ontdekking in Dolfijntopia.

Inkomprijs: +65y: 22,95   +12y: 24,95   2-11y:$19,95   -2y: gratis

Verken het aquarium waar tal van dieren tijdens hun herstel tijdelijk of voor altijd worden opgevangen, een van de bekendste is:

Winter

Ze werd gevonden in Mosquito Lagoon, nabij Cape Canaveral, Florida toen ze nog maar twee maanden oud was, verstrikt in een krabvlalijn die de bloedsomloop naar haar staartwortels afsneed.

Na ontrafeling werd ze naar Clearwater Marine Aquarium vervoerd voor de behandeling van haar uitgebreide verwondingen. Ondanks uitgebreide inspanningen om genezing te bevorderen, verslechterde haar staart en kon deze niet meer worden gered. Haar verhaal is ongebruikelijk – de meeste dolfijnen die gevangen zitten in deze lijnen overleven het niet. Ondanks alles gebeurde het ongeziene Winter begon zich aan te passen haar nieuwe fysieke vorm.  Ze herstelde volledig, paste zich aan, leerde een nieuw zwempatroon en begon zelf vis te eten … ongeveer 12 pond per dag!

Winter mist haar hele staartvin en gewricht. Staartwortels zijn de krachtpatser van de dolfijn en zijn bevestigd aan de steel, het gespierde deel van de dolfijn.

Om op een natuurlijke manier te zwemmen, beweegt een dolfijn de steel op en neer en stoten de staartwormen de dolfijn naar voren. 

Hanger Prosthetics and Orthotics, Inc. heeft samen met Dr. Mike Walsh en CMA’s Animal Care Team een uniek plan ontwikkeld om een ​​prothetische staart aan de winter te bevestigen.

Winter en het verhaal van haar prothetische staart hebben miljoenen mensen geïnspireerd om tijdens de zwaarste obstakels van het leven er toch voor te blijven gaan.

​Onze tips:

  • Parkeer je auto net voor de brug op de aangeven plaats, staat in het groot aangegeven en is voorzien van een grote parking. 
  • Koop daar je tickets, verken het museum en al de attributen en decors die gebruikt zijn tijdens het maken van de films. 
  • Eens je hiermee klaar bent, neem dan de boot naar het aquarium.  Daar zie je de dolfijnen Winter en Hope, en ook nog andere dieren die meegespeeld hebben in de films of opvang nodig hebben.
IMG_7263.PNG

Saint – Augustine

Knipsel2.JPG

Vanuit Orlando is een uitstap met de kinderen naar Saint-Augustine echt leuk. Je gaat terug in de tijd naar een plek die gesticht werd in 1565 door de spanjaarden. Geschiedenisliefhebbers kunnen hier echt hun hart ophalen. Saint Augustine is namelijk de oudste stad van de Verenigde Staten. 

Deze plaats werd in 1565 door de Spanjaarden gesticht en is daarmee de oudste, continu bewoonde Europese nederzetting in de Verenigde Staten. Wandel door de geplaveide straten met eeuwenoude gebouwen, houten huizen en monumenten of bezoek een van de vele musea.

Het is al het ware één groot openluchtmuseum van zo veel jaren terug. De stad staat verder ook bekend om de goede restaurants en cafés en heeft ook een lang strand  van ongeveer tien kilometer.

Saint Augustine Historic District

​In het oude centrum van de huidige stad is de plek waar het halverwege in de zestiende eeuw allemaal begon. De gebouwen in deze historische wijk dateren van 1703 tot 1821. Tot de meest bijzondere locaties behoren Plaza de la Constitución, King Street, the Oldest House (González-Alvarez House, inclusief museum) en de Basilica Cathedral. Voor meer informatie kun je terecht in het St. Augustine and St. Johns County Visitor Information Center aan Castillo Drive.

Castillo de San Marcos:

Inkomprijs: +15y: $15   -15y: Gratis

Het stervormige fort werd tussen 1672 en 1756 gebouwd om het Spaanse territorium in Florida en de zeeroutes langs de kust te beschermen.

Spanje en Groot-Brittannië vochten er in de zeventiende en achttiende eeuw talloze conflicten uit. Tijdens een rondwandeling door het fort (eventueel aan de hand van een brochure) kom je meer te weten over de geschiedenis.

Er zijn ranger-programma’s en (wapen)demonstraties door gekostumeerde acteurs. In het weekend worden er vaak kanonschoten afgevuurd. Toch wel de moeite om met de kinderen te doen.

Andere leuke activiteiten in St. Augustine kan je vinden bij Getyourguide!

Anastasia Island

Via de Bridge of Lions bereik je Anastasia Island, waar een aantal attracties liggen. Voor krokodillen en alligators moet je naar de Alligator Farm. Je vindt er werkelijk alle soorten en maten, waaronder een albino-alligator. Ook zijn er pythons, komodovaranen en vijf apensoorten. De hele dag door vinden er (voeder)shows en informatieve ‘talks’ plaats. In Anastasia Island State Park kun je kajakken, vissen en wandelen. Kajaks en kano’s zijn ter plaatse te huur. In het noorden staat de St. Augustine Light, een vuurtoren met bijbehorend museum.

Vanuit Saint-Augustine rijden we via de kustweg naar Daytona beach, reken op een 1h30 zonder stops. Je passeert hier mooie stukken strand met prachtige uitzichten.

Orlando

Knipsel7.JPG

Wanneer je Orlando hoort dan denk je onmiddellijk aan uitstappen met de kinderen naar al de omliggende pretparken. Denk maar aan Seaworld, Disneyland, Universal Studios,… Natuurlijk is een bezoek aan een van deze pretparken best prijzig. Daardoor kozen wij ervoor om dit budget te gebruiken voor andere natuuractiviteiten tijdens onze rondreis door Florida.

Hou ook rekening met de temperatuur die tussen de 37-40 graden is, en het voor elke attractie lang staan aanschuiven is in de zon.. Dit eek ons met Frederik zijn diabetes type 1 niet zo een goed idee. Om een idee te geven voor een 2-dagen toegangsticket kost het al € 1865 voor 6 personen. 

Willen de kinderen toch een beetje Disney sfeer? Ga dan shoppen bij Disney Spring. Ontdek hier met de kinderen een onverwachte kant van Disney. Ga shoppen in een omgeving waar dromen over winkelen, dineren en uitgaan werkelijkheid worden!

Kissimmee

Shingle Creek Reginal Park Historic Steffe Homestead

Een kleinschalig natuurpark net buiten Orlando en ideaal voor een korte uitstap met de kinderen.

Dit mooie natuurpark ligt vlakbij Kissimmee en is een gezinsactiviteit van ongeveer 1h. Deze mooie familiewandeling van 3,3 kilometer brengt je langsheen de dennenbossen en Shingle Creek.

Olivier heeft deze wandeling gedaan terwijl Joachim zijn middagdutje deed, was ongeveer een 15 minuten rijden van onze verblijfplaats.

Knipsel5.JPG

Veel reisplezier

de Ottomerekes

Mijn blog bevat affiliate links, wanneer u een aankoop/ boeking doet via deze links, ontvang ik daarvoor een kleine vergoeding zonder dat uw prijs verandert.

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

3 Comments

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *