leuke uitstappen met kinderen vanuit Miami

Zijn er leuke uitstappen voor kinderen vanuit Miami? Absoluut! We verblijven voor de start van onze reisroute doorheen Florida voor 3 nachten in het mooie Luxury Suites in One Broadway by Lyx Miami.

Een prachtig appartement complex met zwembad op het dakterras met adembenemend uitzicht over Miami. We verblijven in een appartement met 2 grote slaapkamers en 3 kingsize bedden voor 6 personen. Beveiligde parking is voorzien voor elk appartement.

De gratis metrolijn richting het centrum van Miami ligt op wandelafstand.

Leuke uitstappen met de kinderen vanuit Miami

Vizcaya Museum and Gardens

​Inkomprijs: +18: $ 22,   13-17y: $15,   6-12y: $10   -5y: gratis

Het landgoed was vroeger eigendom van industrieel en natuurbeschermer James Deering. Hij bouwde het om het lokale landschap in het gebied te behouden en de natuur en planten te beschermen. Hij verzamelde maar liefst 1.000 werknemers om zijn luxueuze landgoed aan Biscayne Bay te bouwen, in wat nu het Coconut Grove-gebied is. Maar hij leed aan bloedarmoede en werd door zijn artsen aanbevolen om toevlucht te zoeken in een warmer klimaat voor zijn ziekte. Omdat hij van varen hield, leek Zuid-Florida de perfecte plek om het hele jaar door te wonen, van 1916 tot zijn dood in 1925 noemde Deering Vizcaya zijn winterverblijf

Miami Aqua Tours

Prijs: +18: $22   4-12y: $16   -3: gratis

Een stad vanop het water verkennen is eens iets anders, zeker in Miami.  Hier vaar je met het  Piratenschip ‘El loro’ langsheen de prachtige huizen van de vele beroemde en bekende personen.  De tocht duurt ongeveer  80 minuten en gaat langs de Venetiaanse eilanden, Star Island en de Downtown Skyline, het centrum van Miami.

Voor kinderen van alle leeftijden is dit zeer leuk, de grote voor de bekendheden en de kleine varen wel met een “Piraten Schip”.

Miami Beach

Bezoek zeker een van de vele mooie prachtige stranden, onze kinderen vonden het de MAX. Mooi zand, helder water en lekker warm … maar wel veel zonnecrème smeren want de zon geeft enorm.

Langsheen de stranden is er telkens een mooi wandelpad aangelegd, leuk om ‘s avonds eens te kuieren, fietsen of rollerbladen ..

Bezoek ook zeker ‘s avonds Ocean Drive, prachtig decor en al die auto’s !

Ocean Drive

Ocean Drive is een straat van een anderhalve kilometer in Miami Beach en is ook een onderdeel van het Art Deco-district. Deze bekende straat loopt parallel met het Park en erachter het brede strand. Is een van de boegbeelden van de stad en is bekend door de 800 gebouwen die er staan. Deze zijn in Art deco en kubistische stijl gebouwd. Dit zijn grotendeels hotels en bars in pastelkleuren en veel van deze panden worden ‘s avonds door neonlampen verlicht. Het is zeer aangenaam om hier ‘s avonds eens rond te wandelen terwijl er ondertussen spectaculaire auto’s passeren. Dit is echt de plaats om “gezien te worden”.

Andere bezienswaardigheden

Little Havana

Dit is het bruisende, Cubaanse hart van de stad, vol Latijns-Amerikaanse kunstgalerijen, cafés met Cubaanse koffie, restaurants die de typische, Cubaanse keuken serveren en clubs waaruit de sterke, Latijnse beats weergalmen.

History Miami Museum

Opgericht in 1940 en vroeger bekend als Historical Museum of Southern Florida, is het grootste geschiedenismuseum in de staat. Je vindt hier vier permanente galerijen.  Dit museum toont op wonderbaarlijke wijze de rijke geschiedenis van de stad, de streek en het leven van haar inwoners.

De eyecatchers van de tentoonstelling zijn een kabeltram uit de jaren 1920, schatten die uit 17de- en 18de-eeuwse scheepswrakken gerecupereerd werden, artefacten van Pan American World Airways en vlotten die vluchtelingen naar Miami hebben gebracht. Dit is één van de beste plaatsen, nadat je Little Havana hebt bezocht, om meer te weten te komen over de uittocht van de Cubanen naar Miami tijdens de 20ste eeuw.

Bayside Marketplace

Is één van Miami’s topbestemmingen als het op winkelen en eten aankomt. Hier ervaar je de echte Miamivibe, geniet je van Latino eten, lokale artiesten en karaktervolle muziek in een aangename setting bij het water. Dit is een goed plekje om iets te drinken, te kuieren langs de winkeltjes of een hapje te eten voor je verder trekt.

Wynwood Walls

Het Wynwood Walls-art district is een openluchtmuseum dat is ontstaan uit de samenwerking tussen graffitikunstenaars en lokale ondernemers. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige muurschilderingen en straatkunstwerken van internationaal bekende artiesten.

Miami Seaquarium

Het Miami Seaquarium is een maritiem park en aquarium met dolfijnen, zeeleeuwen, orka’s en haaien. Bezoekers kunnen ook shows bekijken met getrainde dolfijnen en zeeleeuwen.

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *