Rondreis Florida met kinderen

Benieuwd naar onze reisroute van 3 weken Florida met 4 kinderen? Florida stond al lang op onze bucketlist om te ontdekken. Florida, in het zuidoosten van de Verenigde Staten, is de een van de zonnigste plekken van  de Verenigde Staten daarom wordt het ook wel eens de Sunshine State genoemd. Mensen komen naar hier om van de kilometerslange mooie stranden en de overwegende zon genieten. 

Reisroute Florida met kinderen

Voorbereidingen voor onze reisroute

Onze voorbereidingen beginnen al een 11 maanden op voorhand met het boeken van onze vliegtickets. Vooral als je met 6 personen bent, is lang op voorhand boeken nog steeds voordeliger.

Internationaal Paspoort

Vraag tijdig je internationaal paspoort aan, zo ben je zeker dat dit al in orde is. Reken hiervoor tocht op een kost van 65-85 euro per paspoort afhankelijk van kind tot volwassenen. Het duurt meestal rond de 2 weken tegen dat je het kan gaan afhalen.

Vliegtickets en auto boeken

We kiezen voor de vliegtuigmaatschappij Iberia om naar Miami te vliegen met een tussenlanding in Madrid. We betalen hiervoor 650 euro per persoon (2016).

Onze auto boeken we via Budget Rental Cars, we kiezen voor een Dodge Voyager voor 7 personen. Zo hebben we zeker genoeg plaats voor iedereen en al onze bagage.

Onze reisroute om Florida met de kinderen te ontdekken

route miami.JPG

Dag 1 van Brussel naar Miami Luxury Suites in One Broadway by Lyx Miami

We vertrekken vanuit Brussel met Iberia naar Miami met een tussenlanding in Madrid. Eenmaal we geland zijn in Madrid wandelen we met de kinderen naar de internationale zone van de luchthaven. We hebben hiervoor ongeveer 1h30. Hou er wel rekening mee dat het wandelen naar de internationale zone op de luchthaven van Madrid zeker 30 minuten in beslag neemt. Je ondertussen nogmaals een controle plaatsvindt bij de overgang van Europese zone naar internationale zone. Handbagage, internationaal paspoort en ESTA’s worden gecheckt.

Zeker met onze zoon die diabetes type 1 heeft, heb je altijd nog eens een extra controle bij de handbagage door zijn naalden, insuline en sensor(die hij zelf moet meenemen door de scanner).
Wij zorgen dan ook dat steeds alle documenten in een grote map zitten, zodat ze snel bij handbereik zijn. Er is niets lastiger dan op deze momenten je documenten niet te vinden.

Na een lange vlucht van 9 uur komen we aan in Miami. Na het uitstappen moeten we nog even aanschuiven voor de controle bij de douane.  Eenmaal we hier gepasseerd zijn, kunnen we onze auto ophalen bij Budget Rental Cars. Een grote Dodge Voyager voor 7 personen, plaats genoeg voor al onze bagage.

Na ongeveer een 15 minuten komen aan bij ons eerste verblijf. We verblijven voor een 3 tal nachten in een van de appartementen van Luxury Suites in One Broadway by Lyx Miami

Een mooi groot appartement met 2 grote slaapkamers, 3 kingsize bedden en terras. Beveiligde parking is voorzien en op het dakterras heb je een prachtig zwembad met een mooi uitzicht om Miami.​

Onze tips: Leuke uitstappen vanuit Miami met de kinderen tijdens je reisroute om Florida te ontdekken

Dag 4 Springhill Suites by Marriot West Palm Beach I-95

Na een rit van 1u 15 rijden (123 km) zonder tussenstops komen we aan in West Palm Beach. We verblijven hier voor 2 nachten in een studio met twee kingsize bedden en een zetelbed.

Onze tips: ​Leuke uitstappen vanuit West Palm Beach met de kinderen tijdens je reisroute om Florida te ontdekken

Dag 6 Gemstone Properties, Unit Blue Diamond, Kissimmee

Na een rit van 245 kilometer, ongeveer 2h30 uur rijden komen we aan in Kissimmee, we kozen voor een groot huis net buiten Orlando. Centraal gelegen voor al onze uitstappen in deze regio van Florida.

We verblijven in een mooie grote villa met 4 slaapkamers, 2 badkamers, een speelkamer in de garage en een privézwembad met spa. Het doet deugd om even te kunnen genieten van de rust van deze aangename villawijk net buiten Orlando. Het grote huis geeft voldoende privacy voor iedereen en zorgt voor de nodig pauze tijdens onze rondreis door Florida.

Onze tips: Onze leuke uitstappen met de kinderen vanuit Orlando tijdens je reisroute om Florida te ontdekken.

Dag 15 Resort Harbour Properties – Fort Myers/ Sanitbel Gateway

Na een rit van ongeveer 3h 30 rijden (266 km) zonder tussenstops komen we aan in Resort Harbour Properties – Fort Myers/ Sanitbel Gateway Ver verblijven voor 4 nachten in een appartement met 2 slaapkamers met zetelbed en oceaanzicht.

We checken in en krijgen een appartement de 6 de verdieping! Heerlijk genieten van het prachtig uitzicht! Vanaf 20 u valt het bootverkeer stil en zie je tal van dolfijnen en manatees rustig voorbij zwemmen.  Onze kinderen spreken nog steeds over deze locatie… elke avond genoten van de schoonheid van de natuur en de zee!

Onze tips: Onze leuke uitstappen met de kinderen vanuit Fort Meyers tijdens je reisroute om Florida te ontdekken.

Dag 18: Ocean Pointe Suites at Key Largo

Na een rit van ongeveer 4u rijden (314 km) komen we aan bij Ocean Pointe Suites at Key Largo. We verblijven hier voor 3 nachten in een standaard Suite met 2 slaapkamer met uitzicht op de oceaan

Tijdens dit stuk van je reisroute passeer je met de kinderen langs de Everglades van Florida, ideaal om hier even te stoppen en het gebied te verkennen.

Indien jullie nog vragen hebben over onze reisroute in Florida dan helpen we jullie graag verder.

Veel reisplezier

De Ottomerekes

xxx

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

2 Comments

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *