Zwemmen met dolfijnen

Zijn er leuke uitstappen met de kinderen vanuit Key Largo? Absoluut! Tijdens onze reisroute door Florida verblijven we voor 3 nachten in Ocean Pointe Suites at Key Largo. We kiezen voor een standaard Suite met 2 slaapkamers met uitzicht op de oceaan.

Een mooie betaalbare locatie alleen is het appartement net iets te klein voor 6 personen.  Ideaal voor als je met 4 personen bent. Centraal gelegen voor uitstappen naar de Everglades en Key West.

Leuke uitstappen met de kinderen vanuit Key Largo richting the Everglades

Flamingo Everglades National Park

Gulf Coast Visitor Center, Everglades City

Je vaart over het Buttonwood-kanaal door Coot Bay en Tarpon Creek naar de Whitewater Bay. Ondertussen geeft de gids uitleg over de unieke planten- en dierenleven dat hier te vinden is. Verder krijg je nog veel informatie over de rijke geschiedenis van Flamingo Everglades National Park.  Je ziet tijdens de boottocht verschillende vogels, manatees/zeekoeien en dolfijnen.

Onze tips

 • Boottocht: Back Country Boat Tour
 • Prijs: +12y: $40   5-11y:$20   -2y: gratis
 • Duurtijd 1h30
 • Vergeet zonnebrandcrème, insectenspray, zonnebril en een hoed niet!

Samen met een gids vertrekken we naar de mangroves opzoek naar de alligators. Onderweg zie je dolfijnen, krabben, verschillende grote spinnen en natuurlijk de alligators. De dolfijnen komen vlak tegen de boot zwemmen zo kan je ze van heel dichtbij zien.

Onze tips

 • Boottocht: Mangrove Wilderness Tour
 • Prijs:+12y: $40   5-11y:$20   -2y: gratis
 • Duurtijd 1h30
 • Vergeet zonnebrandcrème, insectenspray, zonnebril en een hoed niet!

Na ongeveer 3 uur op een boot te vertoeven, nemen we de auto en rijden we verder naar de Loop Road. Vraag het eerst in het Visitor Center of de onverharde weg berijdbaar is, bij hevig neerslag is het niet aangeraden om deze weg met een gewone auto te doen. Reken op een 30 minuten rijden vertrekkende vanuit het Visitor Center en sla dan rechts af. De Loop Road staat aangeduid, reken op veel alligators. Kijk zeker ter hoogte van de verschillende betonnen bruggetjes. Daar kan je ze zien liggen in het water tussen de bomen.  Ga zeker niet uit de auto! Sommige liggen langs de baan of vlak langs de brug! We hebben nog nooit zo veel bewegende alligators gezien! Vanaf het einde van de Loop Road reken dan nog op ongeveer een 1h30 rijden tot in Key Largo .

Uitstappen met de kinderen richting “The Key West”

We vertrekken vanuit Key Largo met de kinderen op uitstap naar The Key West. Reken op een lange rit van 2 uur om helemaal in het meest zuidelijke punt van Florida te geraken.

Rij met de kinderen over ongelofelijke lange bruggen die omgeven zijn door prachtig helder blauw water. Op verschillende plaatsen kan je stoppen en als je geluk hebt zie je af en toe een paar dolfijnen.

Knipsel13_edited.jpg
Stopplaatsen voor onderweg

Robbie’s, Marina of Islamorada

Dit is absoluut een super leuke uitstap met de kinderen vanuit Key Largo! Het is de thuisbasis van de wereldberoemde tarponvoeding. Het begon allemaal in 1976 toen Robbie een tarpon zag spartelen in het ondiepe water nabij de haven. Hij snelde te hulp maar de rechterkant van zijn kaak was opengescheurd.  In de hoop de vis te redden plaatsen ze hem in een zuurstofrijke garnaaltank en werd zijn kaak door een dierenarts gehecht.

Na enkele dagen van dwangvoedingen en goede zorgen vertoonde de vis, ondertussen al Scarface genoemd een goed herstel en een gewichtstoename.  Zes maanden later werd hij terug vrijgelaten in de wateren voor de kade, maar Scarface bleef de dokken bezoeken en bracht soms een vriend mee. Na enige tijd begonnen er steeds meer vissen te verschijnen.   Nu is het een soort van traditie geworden om grote scholen vissen te komen voeden.

Koop een emmer vis en ga met de kinderen naar het dok. Hier vind je meer dan 100 tarpoenen die er uren blijven hangen wachtend op lekkere vis. Soms komt een tarpon ook in eens snelle beweging even uit het water om de vis uit je hand op te eten.

Onze kinderen vonden het de max! Maar sommigen moesten grenzen verleggen.  Gewoonweg TOP! Verder is er nog een visrestaurant, en aan de haven heb je ook de mogelijkheid om nog tal van andere watersport activiteiten doen. Ga ook even met de kinderen langs de talrijke lokale winkeltjes met handgemaakte souvenirs wandelen.

​Onze tips

 • De toegang tot het dok is $ 2,25 per persoon (eenmaal per dag).
 • Elke emmer vis is $ 4,00 (5-8 vissen per emmer).

Dolphine Plus Bayside Key Largo

Zwem samen met je kinderen met de dolfijnen in hun natuurlijke omgeving! Je zwemt als het ware in een afgesloten baai die ongeveer 12-15 meter diep is. Maar voor je in het water gaat, Krijg je eerst een uitgebreide informatie sessie over wat je allemaal moet weten over de dolfijnen. Zoals hun anatomie en biologie. Ook wordt er meer informatie gegeven over het behoud van zeezoogdieren, de oceaan, en een duidelijk uitleg van hoe de interacties tussen dolfijnen is.  Dit alles wordt gegeven door het opgeleid personeel van trainers en instructeurs. Daarna wordt iedereen onderverdeeld in kleine groepen, krijg je een zwemvest en ga je met je instructeur naar het water.

Je mag rekenen op een 1h30-2h dat je ter plaatse bent. Onze duik met de dolfijnen zelf heeft ongeveer een 20 tal minuten geduurd.  Wij waren als eerste die in het water moesten samen met 3 dolfijnen, een mama met kalf en mannetje.  Het was zowel voor mij als voor ons Anouck een onvergetelijke ervaring.. !

Onze tips

 • Prijs: $ 210
 • vanaf 7 jaar mag je deelnemen maar steeds onder begeleiding van een volwassene.

Wandel langs de authentieke houten huizen die vaak geschilderd zijn in verschillende prachtige kleuren. Kuier met de kinderen door de winkelstraat langsheen de gezellige lokale winkels.

Key West

Het strand en het park van Higgs 

Zijn één van de meest bezochte gebieden aan de waterkant van Key West. Dit niet alleen voor de witte stranden, tropische planten en warm water, maar Higgs Beach Park is ook dé locatie van veel belangrijke historische en culturele bezienswaardigheden. Je kan hier je respect komen betuigen op de enige Afrikaanse vluchtelingenbegraafplaats van de VS.

De vuurtoren van de Key West

Beklim de 88 ijzeren trappen en je word beloond met een prachtig uitzicht op Key West en de oceaan. De vuurtoren van Key West werd in 1825 gebouwd om de vele schepen te helpen die de haven binnenkwamen. Bij een bezoek het terrein kan je de bewakerskwartieren bekijken die zijn gerestaureerd in hun oorspronkelijke staat. Verder kan je de displays van nautische artefacten, antieke meubels, kaarten en vintage foto’s bekijken.

Southernmost Point

Is het symbool van de Key West, de rood/zwart met geel gekleurde boei bevindt zich op de hoek van South Street en Whitehead Street. Het monument is het meest zuidelijk punt van de Verenigde Staten, is tevens ook het symbool van het eiland.

Vanaf hier ben je slechts negentig mijl (145 km) verwijderd van Cuba. De betonnen en verankerde boei werd in 1983 geplaatst.

Interesse in al onze uitstappen? Tijdens onze reisroute door Florida ontdekken we ook Orlando, Fort Meyers, …

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *