Pals middeleeuws dorp Catalonië

Tijdens ons verblijf in de Costa Brava ontdekken we samen met de kinderen de verschillende Middeleeuwse dorpen! Spanje is zo veel meer dan een vakantieland van de verschillende Costa’s. Ooit al eens op ontdekking geweest naar de middeleeuwse dorpen in Catalonië? In het noorden en het binnenland vind je er prachtige groene regio’s, mooie natuurreservaten en bergen met authentieke middeleeuwse dorpen.  De regio rond Lleida heeft prachtige wijngaarden met wijnproeverijen. In deze vele bodegas heb je een variëteit van wijnen om te degusteren.

Tossa de Mar

Dit Middeleeuwse dorpje aan de Costa Brava is gelegen aan een schitterende baai. Hier loopt het azuurblauwe water van de Middellandse Zee over in een adembenemend breed zandstrand. Aan het uiteinde van het strand prijkt, een Middeleeuwse burcht, omgeven door torens en kantelen. Het bergachtige landschap gevuld met groene pijnbomen maken het plaatje van Tossa helemaal compleet! Dankzij haar prachtige natuur, parelwitte stranden en sprookjesachtige historie is Tossa de Mar absoluut een bezoekje waard. ​

Uniek uitzicht op het oude burcht van Tossa de Mar

Tussen Tossa de mar en Cala Llevado ligt een mooi natuurgebied. Langs de grillige kustlijn loopt een mooi wandelpad met verschillende prachtige panoramische uitkijkpunten. Op een van deze uitkijkpunten in de Costa Brava hebt u een mooi uitzicht op het oud middeleeuwse dorp van Tossa de Mar. Opgelet! Er zitten hier tal van everzwijnen!

Pals

Dit mooi Middeleeuwse dorp is gelegen op een berg in de Costa Brava en is onderverdeeld in twee stukken. Zo heb je het oude deel landinwaarts en aan de kust heb je het toeristische deel met Platja de Pals. Ga zeker op ontdekking in het oude gedeelte. Pals wordt al vernoemd in de geschiedenisboeken vanaf de 9 de eeuw! Wandel door de grote poort de stad in en bezoek de kleine boetieks in de de smalle oude straatjes. Eens boven heb je een prachtig uitzicht over de kust.

Onze tips:

  • Parkeer je auto buiten de stad
  • ga eten bij El Pedó

Het Middeleeuws dorp Begur was ooit een echt fort uit de middeleeuwen. Begin je bezoek in de historische oude stad. Wandel door de straten van Begur en ontdek de torens die werden gebouwd om de inwoners te beschermen tegen aanvallen van piraten. De Torre de Can Marquès of de Torre de Can Pella i Forgas, hiervan zijn de ramen versierd met indrukwekkende arabeskmotieven. Ontdek de oude straatjes en steegjes zoals Carrer del Castell en de huizen in de unieke Spaans-Amerikaans koloniale stijl die ook wel Indiano wordt genoemd. Voorbeelden hiervan zijn Can Petu en Can Pi, die beide uit de 19e eeuw dateren.

Wil je het Kasteel van Begur bezoeken? Dan kan je de ruïnes van het kasteel terug vinden bij de grote toren op de heuvel. Het kasteel heeft namelijk sinds de bouw in de 11e eeuw meerdere aanvallen te verduren gehad, vooral tijdens de Napoleontische oorlogen.

Peratallada

Peratallada gelegen in de Costa Brava is één van de best bewaard gebleven middeleeuwse dorpen in heel Spanje. Het dorp is ontstaan in de tiende eeuw na Christus nadien is hier het kasteel gebouwd. Het hele dorp is gebouwd op rotsen.

Je vind hier een typisch middeleeuws centrum met smalle straatjes, poorten, bruggen en bogen. De meeste historische huizen komen van uit de twaalfde tot veertiende eeuw en verkeren allemaal nog in een perfecte staat. Hierdoor waan je jezelf in een andere tijd tijdens een wandeling door Peratallada. Opvallend zijn de vele bougainvillea, klimrozen en andere bloemen die prachtig in bloei tijdens de zomermaanden.

Ben je op zoek naar nog andere Middeleeuwse dorpen in Catalonië? In deze blogpost vind je er nog veel meer!

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

2 Comments

  1. […] Ben je nog op zoek naar andere mooie stukken van de Camí de Ronda? Wij hopen zelf snel nog meer van dit mooi wandelpad te ontdekken! Wil je steeds nieuwe stukken wandelen? Dan kan je perfect om de 20 kilometer een logement boeken in de nabijgelegen baaien. Of wandel eens naar een van de Middeleeuwse Spaanse dorpen in de regio. […]

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *