The Packrafttrail De Biesbosch

Kan je packraften met kinderen? absoluut! Vorig jaar hebben Frederik en ik de Packrafttrail in het Natuurgebied van Les Deux Ourthes gedaan. Een super leuk microavontuur in België waar je omgeven bent door prachtige natuur en water.

Wij zijn helemaal fan van dit concept van Travelbase! Toen we zagen dat The Packrafttrail nieuwe bestemmingen had, vonden we dit dan ook de ideale manier om met het gezin actief op pad te gaan.

The Packraft trail De Biesbosch

Deze trail in het Nationaal Park Biesbosch bestaat ongeveer uit 24 km wandelen en 20 km raften. Het hele parcours is volledig vlak! Ideaal dus te packraften met kinderen. Onze Joachim van 10 jaar gaat deze keer ook mee.

The Packrafttrail De Biesbosch start dag 1
The Packraft trail De Biesbosch – start van dag 1

Het concept van The Packraft trail:

Gedurende twee dagen ga je het Nationaal Park De Biesbosch ontdekken van op het water als vanaf de oevers. Dit door afwisselend stukken te wandelen en te raften! Deze afwisseling zorgt steeds voor een leuke variatie waardoor je de vele kilometers per dag niet echt voelt.

Het Nationaal Park De Biesbosch is een prachtig park van 9.000-hectare groot met één van de grootste moerasgebieden van Nederland. De ideale locatie om te packraften met de kinderen. Tijdens het raften kom je langs tal van kleine eilandjes met wilgenbossen en heb je kans om bevers, zeearenden of ander wildlife te spotten.

Dag 1

Je wordt om 8.45u verwacht op de “Camping De Witboom”. Na een grondige uitleg van de Ranger over je raft, het gebied en de route krijg je het materiaal en kan je onmiddellijk vertrekken. Download zeker al op voorhand de app AllTrails en desbetreffende gpx bestanden. Dit is super handig, zo kan je steeds je route controleren en verdwaal je niet tijdens al het stappen en raften.

Bij dag 1 moet je even de auto nemen om naar het vertrekpunt te rijden. Die bevindt zich namelijk op 4 km van de camping. Vandaag verken je de Westkant van de Brabantse Biesbosch en kom je op het einde langs het Biesbosch Museum. Hier zijn wij even gestopt om iets fris te drinken en een ijsje te eten. Na een volle dag stappen en raften keer je terug naar de Camping De Witboom. Daar zet je de tent op, neem je een warme douche en eindig je rond het gezellig kampvuur met je mede hikers.

Dag 2

Je krijgt een korte briefing om 9.00 u en start je de trail vanaf de Camping. Je begint je dag met een hike van 5 km. Vandaag zal je afwisselend 2 x raften en 2 x wandelen, je wisselt ongeveer om de 5 à 6 km. Hou er rekening mee dat er vandaag geen mogelijkheid is om je water bijvullen en dat je geen eet – of drankgelegenheden tegenkomt.

Na een voldane dag kom je terug aan op de camping, maak je de raft proper, ruim je alles op en kan je terug huiswaarts vertrekken.

Een ongelofelijke ervaring om dit als gezin te doen, geen multimedia, geen strubbelingen en heerlijk om samen dit als een team te volbrengen en zo een avontuur rijker te zijn!

Onze tips voor een vlotte Packraft trail

  • Opblazen van je Raft: Haal je raft uit de rugzak en leg hem mooi open. Sluit de opblaaszak aan de raft en zorg dat deze nergens gedraaid zit. In de opblaaszak zitten vanboven 2 stokken, hou deze twee even open zodat je precies een vierkant maakt. Breng de stokken naar elkaar en rol ze samen. Normaal lukt het om de raft in 3-4 keer op te blazen. Op het einde maak je de zak los een blaas je zelf nog een stukje bij. De raft is ook voorzien van een zitkussen en ruggensteun, wij hebben beide gebruikt. Zeker het zitkussen zorgt voor meer stabiliteit.
  • Zorg dat je reserve schoenen mee hebt of waterschoenen/ slippers voor in de raft.
  • Joachim, 10jaar zat bij mij in de raft en moest tijdens de tocht geen rugzak dragen.
  • Je rugzak met de raft weegt ongeveer 8 kg zonder eigen eten en drinken.
  • Je auto blijft op de camping staan, zo kan je gerust genoeg kledij, eten, drinken en kampeermateriaal meenemen.

Wil je graag ook eens the Packraft trail in Nationaal Park De Biesbosch of die van de Ardennen doen?

Travelbase heeft tal van andere leuke avontuurlijke trips in Europa!

Ben je ook op deze trail geweest, laat ons dan zeker weten wat jullie ervaringen zijn!

De Ottomerekes xxx

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *