The Packrafttrail Ardennen

Hou je van AVONTUUR? Van wandelen en raften in een prachtige omgevingen en dit in België! Dan is The Packraft trail Ardennen is echt een hele leuke 2 daagse Trail! Frederik en Wolf, 14 en 15 jaar en al beste vrienden vanaf hun 3 jaar namen hun mama’s mee op avontuur in de Ardennen!

AND WE LOVED IT!

The Packraft trail Ardennen

Twee dagen wandelen en raften in de prachtige omgeving van het Natuurgebied van de Twee Ourthes, vlakbij de Belgisch-Luxemburgse grens. Hou rekening mee dat dit beste een pittige trail is! Bijvoorbeeld de eerste dag wandel je 19 km met 600 hoogtemeters en 5-kilometers raften.

Je legt deze packraft trail volledig zelfstandig af. Indien er iets mis gaat tijdens je hike dan kom je natuurlijk ook nog de andere deelnemers tegen en je bent in het bezit van de gsm – nr van de verantwoordelijke ranger.

Verloop van de Packraft trail Ardennen

startpunt Maboge

Je wordt de eerste dag verwacht tegen 9.00 u, na het betalen van de waarborg voor je rugzak en raft (50euro p.p.) krijg je de nodige uitleg over het opblazen van de raft en je wandelroute.

​Je kampeermateriaal geef je hier af aan de ranger, hij zal het dan naar de bivakplaats brengen.

Je auto blijft hier op de parking staan, daar je de volgende dag hier terug aankomt.

Uitkijkpunten 

Tijdens je wandeling kom je langs verschillende prachtige uitkijkpunten met genoeg zitmogelijkheden. Neem hier je pauze of picknickmoment en geniet van al het moois rond je! 

Slapen: Engreux

Je kampeermateriaal wordt hier naar toe gebracht, eenmaal je ter plaatse kan je je kampeermateriaal uit de wagen van de ranger halen en je tent opzetten. Na het opzetten van je tent, kan je gebruik maken van een warme douche met een prachtig uitzicht over het dal en genieten van het kampvuur met je medereizigers.

De volgende ochtend ruim je ales op en geef je het mee met het busje van de ranger, hou er rekening dat de ranger een briefing rond 9.00 uur geeft.

De route van de packraft trail Ardennen

Voor je vertrekt krijg je al meerdere e-mails van The Packrafttrail Ardennen met de nodige uitleg over je avontuur. Download de gpx bestanden met de juiste wandel – en raft routes. Zet ze in de juiste App wij gebruikten de Guru Maps app en deze werkte perfect. Niettegenstaande gebruik ik ook steeds de app van Mapsme om ons te oriënteren.

Overnachten doe je op een basis bivakkamp in Engreux. Hier heb je de mogelijkheid tot het maken kampvuur en er zijn wc’s, warme douches en een overdekte plaats aanwezig!

Op dag 2 neem je afhankelijk van de waterstand van de Ourthe de hoogwater – of een laagwaterroute. Bij ons was het hoogwaterroute waarbij je eerst 8 km wandelt om erna 15 km lang de Ourthes af te varen.

Onze tips voor een vlotte Packraft trail in de Ardennen

  • Opblazen van je Raft: Haal je raft uit de rugzak en leg hem mooi open. Sluit de opblaaszak aan de raft en zorg dat deze nergens gedraaid zit. In de opblaaszak zitten vanboven 2 stokken, hou deze twee even open zodat je precies een vierkant maakt. Breng de stokken naar elkaar en rol ze samen. Normaal lukt het om de raft in 3-4 keer op te blazen. Op het einde maak je de zak los een blaas je zelf nog een stukje bij. De raft is ook voorzien van een zitkussen en ruggensteun, wij hebben beide gebruikt. Zeker het zitkussen zorgt voor meer stabiliteit.
  • Zorg dat je reserve schoenen mee hebt of waterschoenen/ slippers voor in de raft.
  • Je rugzak met de raft weegt ongeveer 8 kg zonder eigen eten en drinken.
  • Je auto blijft op de camping staan, zo kan je gerust genoeg kledij, eten, drinken en kampeermateriaal meenemen.

​Onze beleving

Wij waren op stap met onze jongen van 14 en 15 jaar, allen tocht wel een goede basisconditie. Maar mispak je niet! De eerste dag van the Packrafttrail Ardennen is echt best heftig, het stijgen en dalen met een rugzak van 8-10 kg op je rug maakt dat je knieën op het einde van de dag het best wel moeilijk kunnen krijgen.  

​De jongens en wij vonden het echt super, er zijn moeilijke en smalle stukken maar als je samenwerkt als een team lukt het allemaal wel! Tijdens de trail geniet je van de mooie natuur van de Ardennen en besef je echt dat je in België ook op avontuur kan gaan!

Hebben jullie vragen over The Packraft trail Ardennen? Stel ze gerust. Heb je deze trail al gedaan? deel dan je ervaringen met ons. Heb je liever zin in een langer avontuur op het water? check dan zeker onze reis met The Canoe trip in Zweden

De Ottomerekes

xxx

Zin in een andere trip van travelbase?

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

1 Comment

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *