Daktent iKamper met kinderen

Overal in Zweden zie je mensen vrij kamperen. Of ze overnachten ze in een camper, een daktent of tent en net dat trok ons enorm aan om dit ook eens uit te proberen! We hebben geen enkele camping op voorhand gereserveerd. Wel op google maps onze must see en beschikbare campings in Catalonië aangeduid en gewoon gehoopt op goed weer! We ervaren dit direct als vrijheid, niets moet we zien wel waar het weer ons brengt. Heerlijk toch! ben je benieuwd naar ons iKamper daktent avontuur? We hebben onze bevindingen voor jullie uitgeschreven.Waarom kiezen voor om te kamperen met een daktent?

Het leuke aan overnachten in een daktent is dat ze snel is opgezet. Je hebt helemaal geen gedoe met tentstokken, je slaapt heerlijk op een matras en je hebt helemaal geen last hebt van grondvorst. De daktenten met de hardcover is perfect alleen op te zetten en af te breken. Het duurt je hooguit 5 minuten om ze te sluiten of te openen. Een daktent met een softcover duurt het opzetten en afbreken iets langer. Eens de daktent openstaat moet je nog enkel je bed opdekken en je bent klaar op te gaan slapen.

Waar kan je een iKamper daktent huren/kopen?

Na enig zoekwerk kwamen we op terecht bij Thomas en Michael van Rooftoptravel. Dankzij de uitgebreide uitleg van Thomas ontdekten we dat er verschillende soorten daktenten zijn van verschillende merken. Gaande van 2 tot 4 personen en met een hard-of softcover. De daktent van iKamper had direct onze voorkeur, ideaal voor 4 personen met een hardcover en superhandig in gebruik.

Extra accessoires voor meer comfort tijdens je kampeertrip.

Bij Rooftoptravel kan je eveneens ook extra toebehoren huren, wij kozen voor:

 • De luifel: Bij onze iKamper daktent krijgen we een luifel mee. Deze luifel biedt optimale zon- en regenbescherming en is snel bevestigd aan de daktent. Het overdekte gedeelte zorgt dat het zitgedeelte en de keuken altijd in de schaduw of regenvrij zijn.
 • Isolerende binnentent: Deze isolerende binnentent van de iKamper daktent is zeer eenvoudig te bevestigen aan de binnenkant van de tent. Deze zorgt ervoor de binnentemperatuur echt aangenaam is. Tijdens onze reis doorheen Catalonië in april hebben we met de kinderen nooit echt koud gehad.
 • Levellers van Thule: de levellers worden gebruikt om je auto waterpas te zetten. Zo zal je tijdens het slapen in de iKamper daktent niet steeds naar een kant rolt of naar onderen schuift.
 • De koelkast, Dometic CFx3: ideaal om al je vers eten en drinken koel te bewaren. Deze kan je aansluiten op het net bij je kampeerplaats of in tijdens het rijden in de auto.
 • Power station, Goal Zero Yeti 1000 x+charger met zonnepanelen: ideaal om steeds op elk moment op de dag je van energie te voorzien. We gebruiken de power station voor de koelkast, batterijen en gsm op te laden.
 • Sfeerlichtjes: ideale verlichting voor als het donder wordt. Zeker in combinatie met de aanwezige power station was dit geen enkel probleem.

Kan je een iKamper daktent op elke auto plaatsen?

De bodem van de daktent bestaat uit een aluminium bodemplaat met honingraatstructuur (lichtgewicht!) en daarop ligt een matras van ongeveer 210 bij 190 cm. Dit is ruim voldoende voor twee personen, maar ga je op reis je met kleine kinderen? Dan kan je met vier personen in de daktent slapen. De iKamper daktent past bijna op elke auto en is geschikt voor bijna alle dakdragers. Hij is gemaakt van brandvrij recyclebaar tentdoek en door zijn ontwerp is hij stabiel en stormvast. Wil je weten of de iKamper daktent op jou auto past? of heb je interesse in een anders soort daktent? Of heb je nog vragen? Neem dan zeker even contact met Thomas en Michael van Rooftoptravel, zij helpen je graag verder met al jullie vragen.

Onze ervaringen met de iKamper daktent

Tijdens de paasvakantie zijn wij met ons 3 kinderen 12 dagen gaan kamperen in Spanje met de iKamper daktent. Omdat je in Spanje niet wild mag kamperen, boekten we altijd een staanplaats op een kindvriendelijke rustige camping. Hierbij hebben we steeds onze 3 seconden tent van decathlon erbij gezet. Deze werd gebruikt om de 2 extra 2 personen te kunnen laten slapen, maar ook om ons extra materiaal in op te bergen.

Voordelen:

 • je bent niet op reis met een groot voertuig, ideaal om nog een stad te bezoeken en parkeerplaats te vinden.
 • je daktent is supersnel opgezet of afgebroken, reken op 5 minuten.
 • je kan perfect alleen de daktent opzetten en afbreken.
 • de daktent is niet veel groter dan een grote bagagekoffer.
 • de daktent op met een sleutel gesloten, zo kom je geen verrassingen tegen dat ze je daktent kunnen openen op een parking.

Nadelen:

 • elke keer je de camping verlaat moet je de dakttent sluiten en alles opruimen. Neem je zoals ons nog een extra tent mee dan kan je daar al je materiaal daarin plaatsen.

Als jullie ook van plan zijn om te reizen met een 4-persoons iKamper daktent, laat ons dan zeker weten wat jullie bevindingen zijn.

Benieuwd naar onze avonturen met de daktent in IJsland? Wij gingen met Nordic Nomads op een 8 daags avontuur!

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

5 Comments

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *