Zin om met je kinderen op Avontuur te gaan? Reis en slaap eens in een DAKTENT in Spanje!Instant happy kids

Wat hebben we zin om de daktent eens uit te testen met onze kinderen! Vorig jaar zijn we op vakantie naar Zweden geweest, de prachtige natuurparken gaan ontdekken en op avontuur met een kano en tent op de meren van Värmland.

Overal in Zweden zie je mensen vrij kamperen, ofwel waren ze op stap met een camper, een daktent of met een tent en net dat trok ons enorm aan om dit met onze kinderen ook eens uit te proberen!

Na enig zoekwerk kwamen we op een zaterdagnamiddag terecht bij Thomas en Michael van Rooftoptravel. Dankzij de uitgebreide uitleg van Thomas ontdekten we de verschillende soorten daktenten en we hadden zelf de mogelijkheid om er al eens in te gaan liggen en te ervaren hoe ruim deze tenten wel zijn!

Het was dan ook snel beslist, dit gaan we gewoon eens doen… alleen is het weer in april nog te koud om naar Zweden te trekken dus kozen we om op ontdekking te gaan in de natuurgebieden van Catalonië en Aragòn!

Ons kampeermateriaal

Thomas en Michael adviseerden ons om de iKamper 2.0 daktent voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Dit in combinatie met de isolerende binnentent, levellers van Thule, een koelkast (Dometic CFx3), power station (Goal Zero Yeti 1000 x+charger) met zonnepanelen en een luifel (iKamper) mee te nemen. Zelf namen we nog een extra tent mee, want we zijn natuurlijk met 5 personen.

We hebben geen enkele camping op voorhand gereserveerd, wel op google maps onze must see en beschikbare campings aangeduid. En hopen op goed weer! Zo niet dan zullen we onze plannen aanpassen :-). We ervaren dit al direct als vrijheid, niets moet we zien wel waar het goede weer ons met de daktent en de kinderen brengt. Heerlijk toch!

Zaterdagochtend 2 april is het zover, op naar Kruisem om de daktent op onze auto te laten plaatsen. Eens ter plaatste neemt Michael ruim de tijd om alles grondig uit te leggen over hoe je de daktent opent en sluit, waar je op moet letten en hoe de koelbox en power station werken. Vol enthousiasme stappen we in de auto om ons thuis volledig vertrekkensklaar te maken!

Sea Green Cala Llevado

Na nog wat voetbalwedstrijden en een pre-verjaardagsfeestje vertrekken we via Parijs en Clermont-Ferrand richting Spanje. Na een rit van 14 uur komen we met de daktent en kinderen aan bij de Camping Sea Green Cala Llevado in Tossa de Mar. Super gemakkelijk online geboekt en maar 131 euro voor 4 nachten! Een heerlijke viersterren camping met een prachtig uitzicht over de zee, proper sanitair en heerlijk rustig.

Ondanks het de eerste nachten koud is (4-8 graden), is het in de daktent met isolerende binnentent best warm en merk je een duidelijk temperatuurverschil met de grondtent van decathlon. Gelukkig zijn diegene die slapen in de grondtent goed voorzien van thermisch kledij, plaids, een muts en handschoenen.

Tijdens een daguitstap plaatsen we alle bagage met kledij, slaapzakken en al niet kostbaar materiaal in de kleine tent. Op een halfuurtje is alles opgeruimd, de daktent toe, de voortent weg en we kunnen vertrekken! Onderweg hebben we altijd onze koelkast in combinatie met power station mee, zo beschikken we steeds over fris drinken en laden we power station op in de auto of op de camping met de zonnepanelen.

Onze kampeerplaatsen huren we meestal zonder elektriciteit, de Goal Zero Yeti 1000 x met zonnepanelen voorziet echt genoeg energie voor ons 5 en de koelkast!

Onze tips:

 • Doe de wandeling vanuit de Camping via het bos en langs de kliffen naar Tossa de Mar
 • Ga op daguitstap naar het bergdorpje Rupit en doe de wandeling langs de Rupit rivier naar de prachtige waterval van 100 m
 • Ga picknicken of wandel langs het grote stuwmeer Planta de Sau met de verdronken oude stad San Romà de Sau
 • Ga vanuit de camping naar het strand en wandel van Cala naar Cala via de aangelegde paden.

Camping Alquezar

Na 4 dagen rijden we met de daktent en kinderen richting Alquezar, een middeleeuws vestingdorp dat volledig gerestaureerd is. De Camping Alquezar ligt op wandelafstand van het dorp, heeft maar 100 plaatsen, een zwembad, propere sanitaire voorziening, was – en droogmachines, een speelzone voor de kinderen, is heel het jaar open en honden zijn toegelaten!

Onze Tips:

 • Ga op ontdekking in de middeleeuwse stad Alquezar
 • Passerelle de Vero, een bergtour met onregelmatige bergpaden en loopbruggen door de canyon die start vanuit het oude centrum van Alquezar
 • Ga Kajakken in de Mont Rebei kloof geboekt bij Intrepidkayaks
 • Wandel via de passerelles en het uitgehouwen bergpad de Mont Rebei kloof door.

5* camping Park Playa Bara

Na 3 zeer actieve dagen vertrekken we met de daktent en kinderen richting Tarragona voor wat rust, we kiezen voor de 5* camping Park Playa Bara in Roda de Barà met tal van mogelijkheden voor de kinderen.

Je vindt er een prachtig zwembadcomplex, een wellness gedeelte met jacuzzi en sauna of je kan kiezen uit sportterreinen voor een potje basketbal, voetbal, tennis, minigolf, tafeltennis of jeu de boules. Ook in de speeltuin en het amfitheater is de hele dag van alles te doen voor de kinderen, zeker in het hoogseizoen. Vanuit de camping wandel je in 5 minuten naar het strand en het aangrenzende pittoreske dorpje Roc de Sant Gaietà.

Onze Tips:

 • Tarragona met zijn oud Romeins Amfitheater van Tarraco en Aqüeducte de les Ferreres
 • Reus de geboortestad van Gaudi, gekend voor zijn Ruta del Modernista
 • Barcelona ligt op 1 uur rijden met de auto maar ook bereikbaar met de trein die vertrekt vanuit Roda de Barà.
 • Wandel vanuit de camping via het aangelegde wandelpad langs het strand richting het kleine dorpje Roc de Sant Gaietà.

Camping du Pont d’Avignon – Aquadis Loisirs

Tijd om terug naar België te gaan, na 700 km stoppen we in Avignon en kiezen we voor de Camping du Pont d’Avignon – Aquadis Loisirs. Ideaal gelegen en vlakbij de stad, via een veerboot ga je in 5 minuten naar de overkant van de rivier de Rhone en ben je direct in het oude centrum van Avignon! Ideale stop voor met de kinderen en de daktent!

Onze Tips

 • Pont St-Bénézet of Pont d’Avignon, oorspronkelijk had de brug een lengte van 900 meter en maar liefst 19 bogen, maar bij de val van Avignon in 1226 werd de brug bijna volledig verwoest.
 • Palais des Papes, het paleis lijkt eerder op een fort en was dan ook onneembaar. Het domein met een oppervlakte van 15.000 m² kan opgesplitst worden in twee grote delen. Het sobere oude paleis dat gebouwd werd onder leiding van Benedictus XII en het nieuwe luxueuzere paleis van Clemens VI vooral gekend verkwistende versieringen.
 • Place de l’Horloge, deze verkeersvrije buurt is de thuisplaats van het theater en het Hôtel de Ville. Deze 18de -eeuwse constructie valt vooral op vanwege de laatgotische toren! Ook een gezellig plein met tal van cafes en restaurants.
 • Pont du Gard ligt op een 30 minuten rijden,
 • Ga wandelen met de kinderen in de oude aquatunnels van Romain de Sernhac, overblijfselen van een romeins aquaduct van de 1e eeuw.

Na een vakantie van 12 dagen zijn we terug in België, een avontuur rijker en al goed voorbereid voor onze komende trip naar IJsland! Wij kunnen het enkel maar aanraden om er met je kinderen eens op uit te trekken met een daktent. Bij ons was het het echt een geslaagd succes!

Wil je meer weten over welke verschillende daktenten er zijn, of welke tent er past op jullie auto? Ga dan zeker eens langs bij Thomas en Michael van Rooftoptravel, zij beantwoorden met plezier al je vragen 😉!

Interesse in al onze uitstappen? Bij De mooiste plekken van Catalonië en Aragón – Met onze tips mis je ze niet! daar vind je ze volledig uitgeschreven met de nodige extra tips!

Of lees onze tips voor activiteiten of wandelingen aan de Costa Brava!

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

1 Comment

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *