Uitstappen vanuit Kaapstad - Tafelberg

Ontdek samen met de kinderen alle leuke uitstappen die je vanuit Kaapstad kan doen. Tijdens onze rondreis door Zuid-Afrika verblijven we voor een aantal dagen in Kaapstad.

Na een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt vertrekken we met de kinderen vanuit Oudtshoorn naar Kaapstad.  Na een tussenstop bij de supermarkt rijden we aan een stuk door naar Stony Point Nature Resevere in Betty’s Bay. Reken op een rit van 380 km in 4h30 door een prachtig decor van verschillende landschappen.

We verblijven voor 3 nachten met de kinderen in het Hippo Boutique Hotel in Kaapstad. Een proper hotel met ruime kamers voor 3 personen, centraal gelegen en met beveiligde parking voorzien. Hou er rekening mee dat je geen kamers op de eerste verdieping neemt. Je zal veel last hebben van geluidsoverlast aangezien je net boven een sportcafé zit.  Pas na middernacht vermindert het geluid.

Mooie uitstappen vanuit Kaapstad

Stony Point Nature Reserve in Betty’s Bay

Stony Point Nature Reserve ligt iets verder van Kaapstad voor een uitstap met de kinderen. Deze is thuisbasis van een van de grootste succesvolle broedkolonies van de Afrikaanse pinguïn ter wereld. Het natuurreservaat ligt in het schilderachtige kustplaatsje Betty’s Bay in de Overberg en herbergt deze unieke kolonie van Afrikaanse pinguïns.

Je kan al wandelend de prachtige pinguïns van dichtbij te bewonderen. Via houten wandelpaden wandel je door het natuurreservaat van de kolonie. Zo kan je de pinguïns observeren in hun dagelijkse activiteiten zonder ze te storen. Verder leven er drie soorten aalscholvers. De gekroonde aalscholver, de Kaapse aalscholver ende Bank-aalscholver, die broeden allemaal op de buitenste rotsen. 

Deze kolonie ligt op de plek van het oude Waygat Whaling Station. Dit werd vroeger gebruikt om walvisvlees te oogsten en te verwerken van 1900-1930. Restanten van de machines en infrastructuur voor deze langlevende industrie zijn nog steeds terug te vinden op de site.

Reken op een inkomprijs van rond de R20 per persoon (€ 1.17). Dit natuurreservaat is een veel mindere toeristische plaats om de pinguïns van dichtbij te zien.

Boulders Pinguin Colony in Simons Town

De Boulders Pinguïn kolonie bestaat uit 3 ongerepte stranden, 1 pinguïnkijkgebied en 3 mooie wandelpaden. Dit natuurreservaat is meer toeristische, maar deze uitstap met de kinderen bevind zicht dichter bij Kaapstad. Wandel over de mooie houten paden tussen de pinguïns.

De ongerepte stranden zijn ideaal voor kinderen omdat immense rotsblokken de baai beschermen tegen stromingen, wind en grote golven. Maar blijft wel altijd voorzichtig. Raak de pinguïns niet aan of voer ze niet! Ze kunnen zien er schattig en lief uit, maar hun snavels zijn zo scherp als scheermesjes. Als ze zich bedreigd voelen, hebben ze er geen moeite mee om de vreemde vinger of neus te knijpen.

De inkomprijs ligt rond de R160 ( €9.36 ) R80 per kind ( €4.68 ).

Drumbeat Charters in Houtbay

Een ware top uitstap met de kinderen vanuit Kaapstad – Ga Zeeleeuwen spotten! Rij naar Houtay en neem de boot naar Duiker Eiland om naar de zeeleeuwen te gaan kijken! Eenmaal ter plaatse blijft de boot ongeveer een 20 tal minuten bij het eiland hangen. Zo heb je genoeg de tijd om mooie foto’s te trekken. R110 per volwassene ( €6.5) R60 per kind(€3.5)

Chapman’s Peak Drive

Is een van de mooiste autoroutes ter wereld! Deze weg loopt langs de mooi westkust met de enorme uitlopers van de Tafelberg. Een topper die je zeker niet mag overslaan als uitstap met de kinderen vanuit Kaapstad.

De Chapman’s Peak Drive is maar vijftien kilometer lang en ligt op ongeveer een halfuur rijden van Kaapstad.

De volledige weg is officieel open van 1922, maar werd in 2000 gesloten wegens te onveilig. Dit omwille van verschillende incidenten veroorzaakt door vallend rots puin.  Na een grondige renovatie ging de weg terug open in 2003 om in 2008 terug te sluiten.  De bouwwerkzaamheden duurden meer dan een jaar en pas op 9 oktober 2009 werd Chapman’s Peak Drive heropend. Sindsdien is hij open gebleven, zij het met tijdelijke sluitingen voor routineonderhoud en tijdens gevaarlijke weersomstandigheden.

Rij verder langs de kustlijn via het dorp Kommetje naar de Misty Cliffs. Hier zie je de prachtige stranden en met een kustlijn die ideaal is om te surfen of kitesurfen.

Kaap de Goede Hoop

Rij naar het natuurreservaat, gelegen op het Kaapse schiereiland. Reken bij de ingang van het natuurreservaat op een kleine file. De inkomprijs bedraagt ongeveer rond de R320 per volwassene per dag (€18.23) R160 per kind per dag (€9)

Volg nu de route verder naar het meest zuidelijke punt van de kaap, daar is voldoende parking voorzien.  Parkeer je auto hier en ga verder te voet. Breng zeker een bezoek aan het bezoekerscentrum van Buffelfontein. Hier vind je informatie bepaalde planten en dieren afhankelijk van het seizoen en met informatieve bewegwijzering. Op dit moment worden bezoekers getrakteerd op uitstekende kijkmogelijkheden vanuit beide vuurtorens die het meest zuidwestelijke punt in Afrika sieren. Waarvan één nog volledig functioneel. De vuurtoren is te voet bereikbaar of men kan via de Flying Dutchman-kabelbaan de weg naar de top aanvangen.

Om terug naar Kaapstad te rijden, kan je nu via Simonstad (Boulders Beach, pinguïns) zo naar Muizenberg Beach rijden.  Hier kan je ook nog even stoppen om naar de kleurrijke strandhuisje te kijken die typisch zijn voor hier.

Kirstenbosch National Botanical Garden

R75 volwassene (€4.50)

R20 Kind (€1.15)

De Garden staat bekend als een van de grootste botanische tuinen ter wereld.

Weinige tuinen kunnen de schoonheid van de omgeving van Kirstenbosch evenaren. Deze tuinen liggen tegen de oostelijke hellingen van de Tafelberg van Kaapstad.

Het landgoed beslaat 528 hectare, waarvan 36 ha wordt gecultiveerd. De rest is beschermd gebied dat natuurlijke bossen en fynbos ondersteunt met een grote verscheidenheid aan inheemse vogels, dieren, reptielen, kikkers,…

Het natuurgebied kan worden verkend via een aantal wandelingen en paden. Een tip is de Centenary Tree Canopy Walkway.  Dit is een nieuwe gebogen stalen en houten brug die zich een weg baant door en over de bomen van het Arboretum.

The Walkway biedt je spectaculaire panoramische vergezicht over de omliggende bergen. De brug is 130 m lang en komt tot 12 meter boven de grond met een paar bredere uitkijkpunten. Het is meer dan alleen een traditionele promenade – het slingert zich als het ware als een slang door de bomen.

De Centenary Tree Canopy Walkway werd gebouwd in 2013-14 om het eeuwfeest van Kirstenbosch in 2013 te vieren.

De Tafelberg

met zijn kenmerkende platte bovenkant, is ongeveer 3 kilometer breed en een van de zeven wonderen van de wereld.

Ga omhoog via de Table Mountain Aerial Cable

Tickets heen en terug.

 +18y:  8h30-13h: R360  (€20)     13h-sluit: R300   (€16)

4-17y:  8h30-13h: R180  (€10)     13h-sluit:R150    (€8.50)

Om wachtrijen te vermijden raden ze je aan om ofwel heel vroeg te gaan of in de late namiddag. Wij zijn tegen 15h30 gegaan en hadden geluk want er was heel weinig volk. We hadden direct onze tickets en konden naar boven.  Toen we terug naar beneden kwamen (na 17h) stond er al terug veel volk aan te schuiven voor het uitzicht by night.

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *