Mooiste steden van regio Veneto - Verona

​Venetië is natuurlijk het toeristisch hoogtepunt en één van de mooiste steden van deze regio Veneto. Maar er zijn nog zo veel meer mooiere steden, denk maar aan Verona –  Vicenza – Padua en Soave.

Onze tips voor de mooiste steden van de regio Veneto

Verona

Verona is een van de mooiste steden van de regio Veneto. De stad in het noorden van Italië, die beroemd is om zijn prachtige architectuur, romantische sfeer en rijke geschiedenis. Ga zeker op ontdekking in het oude middeleeuws centrum, het kasteel en de vele musea.

Onze tips voor Verona

 • Arena di Verona: Deze Romeinse arena is het meest bekende monument van Verona en is gebouwd in de 1e eeuw na Christus. Het is het op twee na grootste amfitheater in de wereld en wordt nog steeds gebruikt voor operavoorstellingen en concerten.
 • Casa di Giulietta: Het huis van Julia is een belangrijke toeristische attractie in Verona. Dit omwille van de legende van Romeo en Julia. Het huis heeft een balkon waar Julia naar verluidt werd geroepen door Romeo.
 • Piazza delle Erbe: Dit is een prachtig plein in het hart van Verona, omringd door middeleeuwse gebouwen. Het is de thuisbasis van de dagelijkse markt waar u kunt genieten van lokale delicatessen.
 • Piazza dei Signori: Dit is een historisch plein in Verona, omringd door indrukwekkende gebouwen uit de middeleeuwen en de renaissance.
 • Castelvecchio: Dit middeleeuwse kasteel, gebouwd in de 14e eeuw, is een van de belangrijkste monumenten van Verona. Het huisvest nu het Museo Civico di Castelvecchio, dat een belangrijke collectie middeleeuwse kunst bevat.
 • Sant’Anastasia: Deze gotische kerk uit de 14e eeuw is de grootste kerk in Verona. Je vindt hier enkele indrukwekkende kunstwerken, waaronder fresco’s van Pisanello.
 • Basilica di San Zeno Maggiore: Deze prachtige romaanse kerk dateert uit de 11e eeuw en is gewijd aan de patroonheilige van Verona, San Zeno. Het is een van de belangrijkste religieuze gebouwen in de stad.
 • Giardino Giusti: Deze prachtige renaissance-tuinen dateren uit de 16e eeuw. De tuinen zijn een oase van rust en schoonheid in het hart van Verona. De tuinen zijn beplant met zeldzame planten en bieden een panoramisch uitzicht op de stad.

Padua

Padua is ook een van de mooiste steden van de regio Veneto. Deze stad ligt in het noorden van Italië, rijk aan geschiedenis, cultuur en architectuur. Een absoluut niet toeristisch pareltje met een als belangrijk middelpunt de universiteit.

Ontdek bij de botanische tuin (Orta botanica) en het plein Prato delle Valle. Wandel via de Via Umberto I met zijn mooie façades naar de architectonische gebouwen van het Piazza delle Erbe. Bezoek het Piazza dei Frutti en het Piazza dei Signori en het ommuurde zeventiende-eeuwse fort. Binnenin kan je een gigantisch kiezelwindkompas bewonderen, de Rosa dos Ventos.

Onze tips voor Padua

 • Basilica di Sant’Antonio: Deze prachtige basiliek is een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Italië. Het huisvest het graf van de heilige Antonius van Padua en is beroemd om zijn prachtige Byzantijnse architectuur.
 • Scrovegni-kapel: Deze kleine kapel herbergt een van de belangrijkste kunstwerken van de Italiaanse kunstenaar Giotto. Het fresco-cyclus toont het leven van Christus en is een meesterwerk van de 14e-eeuwse kunst.
 • Piazza delle Erbe: Dit prachtige plein is het hart van het historische centrum van Padua. Het heeft veel mooie gebouwen en bezienswaardigheden, zoals de Palazzo della Ragione en de Torre dell’Orologio.
 • Palazzo della Ragione: Dit middeleeuwse paleis was vroeger de zetel van de gerechtelijke macht in Padua. Ontdek dit indrukwekkend gebouw met prachtige fresco’s en kunstwerken.
 • Orto Botanico di Padova: Deze botanische tuin is een van de oudste ter wereld en herbergt een uitgebreide collectie planten en bloemen uit alle delen van de wereld.
 • Prato della Valle: Dit grote plein is het grootste van Europa en heeft een centraal eiland omgeven door een gracht en beelden van beroemde personen uit de geschiedenis van Padua.
 • Cappella degli Scrovegni: Dit kleine, maar indrukwekkende kerkje is gebouwd in de 14e eeuw en heeft prachtige fresco’s van Giotto en andere beroemde kunstenaars.
 • Santa Giustina Basiliek: Deze grote kerk werd gebouwd in de 6e eeuw en is de grootste van Padua. Het is beroemd om zijn mooie fresco’s en schilderijen.

Vicenza  

Vicenza is een van de mooiste steden van de regio Venento! Deze stad ligt in het hart van het Venetiaanse laagland, aan de voet van de Monti Berici. Dit is de stad van Palladio (1508 – 1580). Hij begon hier als metselaar en groeide uit tot de invloedrijkste architect van zijn tijd. 

Dit plein wordt gedomineerd door het Palazzo della Ragione (de basiliek) Ga hier zeker eens genieten van een kop koffie of aperitief op een van de vele terrassen!

Onze tips voor Vicenza

 • Basilica Palladiana: Dit prachtige gebouw, ontworpen door de beroemde architect Andrea Palladio, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Vicenza. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en is beroemd om zijn Renaissance-architectuur.
 • Villa Rotonda: Deze prachtige villa, ook ontworpen door Andrea Palladio, staat bekend om zijn prachtige symmetrische vorm en is een van de belangrijkste voorbeelden van Palladiaanse architectuur.
 • Teatro Olimpico: Dit theater, opnieuw ontworpen door Andrea Palladio, is beroemd om zijn prachtige décor en unieke bouwstijl. Het is een van de oudste overgebleven overdekte theaters in Europa.
 • Palazzo Chiericati: Dit prachtige paleis, gelegen aan de Corso Palladio, werd ook ontworpen door Andrea Palladio en is een van de belangrijkste voorbeelden van Palladiaanse architectuur in Vicenza.
 • Piazza dei Signori: Dit plein is het centrum van de stad en heeft een aantal mooie gebouwen, waaronder de Basilica Palladiana en de Torre di Piazza.
 • Museo Civico di Palazzo Chiericati: Dit museum, gelegen in het Palazzo Chiericati, heeft een uitgebreide collectie kunst en artefacten uit de geschiedenis van Vicenza en de omliggende regio.
 • Santuario di Monte Berico: Dit prachtige heiligdom ligt net buiten de stad en biedt een prachtig uitzicht over Vicenza en de omliggende regio. Het is een belangrijk bedevaartsoord voor katholieken in de regio.

Soave

Deze een klein wijnstad behoort tot één van de mooiste steden van de regio Veneto. De stad dateert vanuit de Romeinse tijd en wordt omgeven door middeleeuwse muren. De omliggende heuvels zijn bedekt met vele wijngaarden. Ontdek het oude centrum en al snel kom je uit bij het imposante 13e eeuwse kasteel, absoluut een bezoek waard. Genoeg rondgekeken? Ga dan op een van de terrasjes de Soave wijn proeven !

Onze tips voor Soave

 • Castello Scaligero: Dit kasteel uit de 10e eeuw is de belangrijkste bezienswaardigheid van Soave. Het biedt een prachtig uitzicht over het dorp en de omliggende wijngaarden en is een perfecte plek voor het maken van foto’s.
 • Duomo di Santa Maria Annunciata: Deze kathedraal uit de 16e eeuw heeft een prachtige barokke architectuur en is beroemd om zijn prachtige fresco’s en schilderijen.
 • Porta Verona: Dit is een van de belangrijkste stadspoorten van Soave en dateert uit de 14e eeuw. Het is een indrukwekkend voorbeeld van middeleeuwse militaire architectuur.
 • Palazzo di Giustizia: Dit voormalige gerechtsgebouw dateert uit de 14e eeuw en is een prachtig voorbeeld van middeleeuwse architectuur in Soave.
 • Piazza Antenna: Dit mooie plein is het centrum van Soave en heeft een aantal mooie gebouwen, waaronder het Palazzo di Giustizia en de kerk van San Lorenzo.
 • Enoteca Comunale: Dit wijnmuseum biedt bezoekers de mogelijkheid om de wijnen van Soave te proeven en te leren over de geschiedenis van de lokale wijnproductie.
 • Palio delle Contrade: Dit is een jaarlijks middeleeuws festival dat plaatsvindt in Soave in september en omvat verschillende wedstrijden en evenementen, zoals een parade en een steekspel.

Nog andere mooiste steden in de Italiaanse regio Veneto:

Asolo, een middeleeuws heuveldorp met een prachtig uitzicht op het omringende landschap.

Marostica, bekend om zijn jaarlijkse menselijke schaakspel, zijn kasteel en zijn prachtige middeleeuwse muren.

Castelfranco Veneto, geboorteplaats van de beroemde schilder Giorgione en thuisbasis van een prachtig middeleeuws kasteel.

Borghetto sul Mincio, een charmant dorpje aan de oevers van de rivier de Mincio, bekend om zijn watermolens en pittoreske stenen brug.

Cittadella, een ommuurde stad met een perfect bewaard gebleven middeleeuws centrum en een prachtig uitzicht vanaf de stadsmuren.

Montagnana, een andere goed bewaarde middeleeuwse ommuurde stad, bekend om zijn prosciutto en andere vleeswaren.

Follina, een charmant dorpje in het hart van de Prosecco wijnstreek, met een prachtige abdij en verschillende uitstekende wijnhuizen.

Heerlijk genieten in al deze prachtige Italiaanse steden van de regio Veneto! Wandel door het oude centrum en ontdek al hun ongelofelijke geschiedenis.

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *