Hofkamer in Antwerpen

Antwerpen, een mooie stad met een rijke geschiedenis beschikt over verschillend verborgen parels! Zo waren wij onlangs met de kinderen in Antwerpen en ontdekten we een zeer oud smal gebouw tussen al de winkels. Nu waren we toch echt benieuwd naar wat er achter die deur zat!

Na enig opzoekwerk ontdekken we dat het een zeer oude uitgang is van het herenhuiscomplex Den Wolsack en den Grooten Reghenboghe. Zo komen we terecht bij de verborgen parel “De Hofkamer” van Herita in Antwerpen.

Op naar Anwerpen!

We vertrekken op een zonnige zondag met de kinderen richting Antwerpen. We parkeren onze auto
vlakbij de voetgangerstunnel en nemen hier de veerpont richting het oudste gebouw van Antwerpen, Het
Steen.

Wij vinden het steeds heerlijk om via linkeroever naar Antwerpen te gaan, te voet of met de fiets via de veerpont of voetgangerstunnel, ideaal vermaak voor met de kinderen!
Vanaf hier is het ongeveer nog een klein 10 tal minuten wandelen richting de oude beurs. Verscholen net achter de grote markt en vlakbij de kathedraal van Antwerpen vind je de prachtig gerestaureerde Hofkamer achterin de binnentuin van herenhuis Den Wolsack in Antwerpen.

De Hofkamer

Na een hartelijk ontvangst en nodige uitleg starten we aan de rondleiding. Iedereen krijgt een audiogids en voor de kinderen is er een leuke speurtocht voorzien. Onze Joachim is al onmiddellijk fan en vertrekt direct met zijn kleurpotloden en zijn speurboek op ontdekking in de prachtige binnentuin.

Ongelofelijk hoe onze grote kinderen aandachtig luisteren naar de audiogids en de binnentuin met
achterin de prachtige Hofkamer met al zijn pronkstukken geïnteresseerd bekijken. Bij het binnenkomen in de imposante ontvangstzaal valt ons onmiddellijk de prachtige plafondschildering op. Eenmaal boven ontdekken we het originele boekentoilet en op de zolder de mechanisme van de gouden klok.

Op elke verdieping van de Hofkamer is er telkens iets leuks voor de kleinere kinderen, zo kan je als ouder rustig luisteren naar de geanimeerde uitleg van de audiogids. Acteur Joren Seldeslachts vertolkt de eigenaar van de Hofkamer en vertelt je ronduit over de geschiedenis en het ontstaan van deze kamer. Op het einde van je bezoek wordt er nog iets te drinken aangeboden en kunnen de kinderen hun beloning van de speurtocht gaan ontvangen bij de balie.

Ben je op zoek naar een niet toeristische plek in Antwerpen? Dan is een bezoek met de kinderen aan de Hofkamer in Antwerpen een ideale uitstap. Helemaal verscholen in de binnenstad van Antwerpen en vlakbij de kathedraal kom je onmiddellijk tot rust in deze mooie binnentuin met achterin een unieke ontvangstzaal.
Wist je dat je tijdens de zomermaanden hier kan komen genieten van de prachtige beiaardconcerten met uitzicht op de kathedraal? Dit van 17 juli tot en met 28 augustus.

Onze tips:

 • Entree:
  • Een ticket kost je € 6 (+18 jaar) – € 3 (6-18 jaar)
  • Gratis koffie, thee of godendrankje
 • Wanneer:
  • Van 16 april tot en met 29 oktober 2023
  • Zondag van 11.00 – 17.00 uur
 • Toegankelijkheid
  • Geen lift aanwezig, maar de prachtige kamer bevindt zich op het gelijkvloers en is
  • gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • De kinderwagens worden achtergelaten in de inkomhal van Den Wolsack
  • Toiletten en verschoningskussen aanwezig.

Ben je op zoek naar nog andere leuke uitstappen met kinderen in Antwerpen? ga dan zeker ook eens kijken bij Riebedebie.

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *