Kampeerweekend Rooftoptravel

Ben je klaar voor een gezellig weekend met gelijkgestemde daktent avonturiers in de Belgische Ardennen? Stap dan uit je comfortzone en ga samen met Rooftoptravel op kampeerweekend naar de adembenemende natuur, rustige bossen en kabbelende rivieren van Ardennen!

Op naar de Ardennen

We vertrekken op vrijdagmiddag al richting de Ardennen en na een rit van ongeveer 3 uur komen we aan op de camping. We kiezen voor een daktent van Sheepie, de Jimba Large! Kamperen met deze daktent is zo gemakkelijk. Eens je auto goed staat, moet je enkel de hoes verwijderen, één touw losmaken, je ladder plaatsen en je tent staat klaar. Heerlijk toch!

Kampeerweekend met Rooftoptravel op Camping Le Prahay

We verblijven allemaal samen met onze daktent op de mooie Camping Le Prahay in Poupehan gelegen aan de rivier de Semois. De mannen van Rooftoptravel zorgen voor mooie kampeerplekken zodat we allemaal vlak bij elkaar staan. In het midden is er een gezamenlijke ruimte voorzien met verschillende vuurkorven en overdekte picknicktafels om elke dag samen te kunnen ontbijten en avondeten.

Deze eerste avond komen we al bekende gezichten tegen en leren we onze medekampeerders kennen. We eindigen onze avond met een heerlijke pizza die je kan opeten in de bar of buiten rond een van de vele vuurkorven. Na een gezellige avond keren we terug naar onze daktent en kruipen we met thermische kledij in onze slaapzak voor een rustige nacht met het geluid van de rivier de Semois op de achtergrond.

De volgende ochtend worden we wakker van de geur van spek, eieren en pancakes. De mannen van Rooftoptravel voorzien namelijk een uitgebreid ontbijt in de gezamenlijke voorziene ruimte. Zalig toch!

De laddertjeswandeling

De zon komt er stilletjes door en we maken ons klaar voor een avontuurlijke wandeling. De laddertjeswandeling start namelijk niet ver van de camping Le Prahay. Reken op een 10 tal kilometer met ongeveer 300 meter hoogtemeters met prachtige uitkijkpunten over de Semois. Tijdens deze wandeling moet je een aantal hoogtes overbruggen door middel van verschillende ladders. Absoluut een wandeling voor mensen die last hebben van hoogtevrees om hun grenzen te verleggen.

Gezellig samenzijn

Tegen 15 uur komen we terug aan op de camping, na een warme douche vertrekken we richting de bar van de camping voor een kop koffie. Een leuke bistro met kachel en op het terras grote vuurkorven om je te verwarmen tijdens koudere dagen. Ondertussen wordt ons avondeten al voorbereid door Wood meets Food, een avondmaal van vlees, vis of vegetarisch waarbij houtvuur centraal staat.

Tegen 19 uur mogen we aanschuiven aan het buffet en zitten we allemaal gezellig bij elkaar. Tijdens het eten wisselen we ervaringen uit met andere kampeerders over de verschillende soorten daktenten. Iedereen heeft wel zijn of haar pro’s en contra’s, voor ons absoluut interessant omdat we zelf nog geen daktent hebben gekocht. Tegen de avond worden er nog interessante reisverhalen gedeeld met tips en tricks. Geerts Jan over zijn reis naar Noorwegen, door Pieter over zijn reis met de teardrop naar Corsica en door Thomas over de Noord Kaap Camperroute.

De volgende ochtend wordt er weer een lekker ontbijt voorzien door de mannen van Rooftoptravel, maar hierna is het voor ons tijd om op te ruimen en terug naar huis te gaan. We zijn weeral een ervaring rijker, hebben de Jeepie Limba Large daktent uitgetest en nieuwe mensen leren kennen! Op kampeerweekend met Rooftoptravel gaan, is absoluut een aanrader!

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *