Kasteel van Laarne met kinderen

Op een mooie zondagnamiddag trokken we met de kinderen naar het Kasteel van Laarne, één van de mooist bewaarde waterkastelen van België, Het Kasteel van Laarne!
Bij het zien van de indrukwekkende poort, de imposante brug en de mooie voortuin hoor ik “Wow wat is dit knap!” Joachim en Eveline zijn zo benieuwd naar de verhalen en de geschiedenis van het kasteel dat ze al volop beginnen te fantaseren! Wie zou hier gewoond hebben en wat is het verhaal van die heksen?

Bezoek aan het mooiste waterkasteel!

Via de grote rode poort betreden we het kasteel, onmiddellijk vallen de dikke muren met prachtige schilderijen, de oude vloeren en de velours gordijnen op. Bij het aanmelden wordt ons gevraagd of we interesse hebben in de heksentoer? Allen antwoorden we volmondig JA! Met een iPad, stevig ingelijst in een soort boek vertrekken we voor onze tocht door het kasteel! 

Door de movieguide ontdek je samen met Jan Schatteman en de poetsvrouw Josyne kamer per kamer en leer je alles over de geschiedenis van het kasteel en zijn heksen.  Wisten jullie dat de eerste constructies van de burcht dateren van 1300? De ingang van de waterburcht was toen een poortgebouw met een houten kantelbrug aan de oostkant van het kasteel.

Door de jaren heen ondergaat het kasteel tal van veranderingen en krijgt het pas in de 2de helft van de 17de eeuw zijn definitieve vorm. De aanbouw van een triomfpoort en de stenen brug door de kasteelheer Gerard van Vilsteren zorgt ervoor dat het sombere kasteel verandert in een luxueus zomerverblijf met residentieel karakter.

We wandelen verder met de movieguide van kamer naar kamer, zo ontdekken we de keuken, kapel, slaapkamers en komen we aan bij de meestertoren, gerechtskamer met inclusief de twee cellen. Hier aanhoren we het verhaal van de beruchte heksenprocessen van Laarne! Geboeid zitten Joachim en Eveline te luisteren!

Tijdens onze rondleiding komen we langs de mooie zilvercollectie is van Claude D’Allemagne, een zilververzameling van bijna 500 stukken. Allemaal kijken we onze ogen uit! 

Reken op een rondleiding van ongeveer 1h -1h30 om heel het kasteel met de movieguide te bezoeken.  Op het einde lever je de tablet in bij de receptie en kan je nog iets gaan drinken in de pop-up bar Zomerherberg ‘t Cruydt ende Ketel net achter het kasteel.Open configuratie-instellingen

Onze tips voor een bezoek aan het Kasteel van Laarne met de kinderen

Entree:

  • Een ticket kost je tussen de 6 – 8 euro 
  • Zoektochten voor de kinderen per leeftijd (+ 2 euro)
  • Movieguide enkel vanaf +12 jaar (+ 2 euro)

Openingsuren:

  • Elke zondag open van 13.00-17.00 en in de zomervakantie alle dagen

Toegankelijkheid :

  • Geen lift aanwezig
  • Rolstoelgebruikers kunnen wel de hele benedenverdieping ontdekken

Thema:

Op zoek naar nog meer magie? bezoek dan zeker het kasteel tijdens speciale themadagen zoals Halloween en Kerst!

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *