El Retiro Park madrid gratis bezienswaardigheid madrid


Madrid is de hoofdstad met tal van gratis bezienswaardigheden. Onze studenten trokken naar de stad en zochten voor jullie naar de bezienswaardigheden die gratis te bezoeken zijn in Madrid

De stad heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De beste tijd om Madrid te bezoeken is in de lente (maart tot mei) of de herfst (september tot november). Dit wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er minder drukte is dan in de zomermaanden.

Madrid heeft een uitstekend openbaar vervoerssysteem, waaronder metro, bus en trein, dat goedkoop en gemakkelijk te gebruiken is. De stad is ook gemakkelijk te voet te verkennen, vooral in de historische wijken zoals La Latina, Malasaña en Chueca.

Onze tips voor gratis bezienswaardigheden in Madrid

 • Museo del Prado: is een van de bekendste en belangrijkste kunstmusea ter wereld, gelegen in Madrid, Spanje. Het museum heeft een enorme collectie schilderijen, beeldhouwwerken, gravures en andere kunstvoorwerpen die dateren uit de 12e tot de 19e eeuw.
  • Dit museum biedt gratis toegang van maandag tot zaterdag van 18.00 uur tot 20.00 uur en op zondag van 17.00 uur tot 19.00 uur.

 • Het Parque del Retiro, ook wel bekend als El Retiro, is een van de bekendste en meest geliefde parken van Madrid. Het park ligt in het centrum van de stad en heeft een oppervlakte van ongeveer 125 hectare. Het park heeft een rijke geschiedenis en was oorspronkelijk het privéterrein van de Spaanse koningen. In de 19e eeuw werd het park geopend voor het publiek en sindsdien is het de meest populaire attracties van Madrid geworden. In het park vind je vele mooie bezienswaardigheden, zoals de vijver van het Monument van Alfonso XII, de rozentuin, het Crystal Palace, het Jerónimos-klooster en de Puerta de Felipe IV. Het park biedt ook vele recreatiemogelijkheden. Zoals het huren van een boot op de vijver, het bijwonen van openluchtconcerten en theaterproducties. Of het beoefenen van sporten zoals joggen, fietsen, yoga en tai chi.
  • Het park is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Het is een must-see bezienswaardigheid voor iedereen die Madrid bezoekt met gratis toegang. Een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur midden in de stad!

 • Plaza Mayor: Het plein heeft een langdurige geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Daarom is een populaire toeristische attractie vanwege zijn architectuur, geschiedenis en sfeer. Het plein heeft een rechthoekige vorm en is omgeven door imposante gebouwen met drie verdiepingen. Sommige worden nog gebruikt als residenties. Het gebouw aan de noordkant van het plein is het Casa de la Panadería, 17e eeuw als bakkerij en nu een cultureel centrum. Gedurende de geschiedenis van Plaza Mayor heeft het plein verschillende functies gehad. Van een marktplaats voor voedsel en goederen tot een arena voor stierengevechten en zelfs als executieplaats. Tegenwoordig is het plein een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en toeristen. Je vindt er tal van restaurants, cafés en winkels die de sfeer van het plein versterken.
  • Deze bezienswaardigheid ligt in het hart van Madrid en is gratis te bezoeken. Het biedt een prachtig uitzicht op de omringende gebouwen.

 • Mercado de San Miguel: is een overdekte markthal in het centrum van Madrid, gelegen naast de Plaza Mayor. Het is een historisch gebouw uit 1916 en werd in 2009 gerenoveerd en omgebouwd tot een gastronomisch centrum. Hier kunnen bezoekers genieten van allerlei soorten eten en drinken. In de markthal zijn meer dan 30 stands en kraampjes gevestigd die een breed scala aan voedsel en dranken aanbieden. Gaande van tapas en zeevruchten tot wijnen en likeuren. De markt is niet alleen een populaire bestemming voor toeristen, maar ook voor de lokale bevolking om te genieten van de heerlijke en verse producten.
  • Deze overdekte markt van Madrid is gratis en is een bezienswaardigheid om de lokale Spaanse gerechten en dranken te proeven.

 • El Rastro: Deze openluchtmarkt vindt plaats op zondagochtend en is gratis te bezoeken. Hier vind je een grote verscheidenheid aan souvenirs en antiek.

 • Templo de Debod: Het Templo de Debod is een oud Egyptisch tempelcomplex gelegen in het Parque del Oeste. Het complex dateert uit de 2e eeuw voor Christus en werd oorspronkelijk gebouwd in Egypte ter ere van de godin Isis. Het tempelcomplex werd in 1968 door Egypte aan Spanje geschonken als dank voor de hulp bij de redding van de Abu Simbel-tempels. Na de overdracht werd het complex in Madrid herbouwd en sindsdien is het een populaire toeristische attractie. En vooral een geliefde plek voor zonsondergangen en panoramische uitzichten op de stad
  • Dit oude Egyptische tempelcomplex is gratis te bezoeken en biedt een prachtig uitzicht op de stad bij zonsondergang.

 • Plaza de Cibeles: De fontein toont de Romeinse godin Cibeles, die op een strijdwagen wordt voortgetrokken door twee leeuwen. Het monument werd gebouwd in de 18e eeuw en werd oorspronkelijk geplaatst op de Calle Alcalá. In 1895 werd de fontein verplaatst naar de Plaza de Cibeles, waar het nu een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Madrid is geworden.
  • Dit iconische plein biedt een prachtig uitzicht op het Palacio de Cibeles en de omliggende gebouwen. Het is gratis te bezoeken.

 • Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia: Het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia is een museum voor moderne en hedendaagse kunst in Madrid, Spanje. Het museum is gelegen in het hart van de stad, naast het treinstation Atocha en het Parque del Retiro.
  • Dit museum biedt gratis toegang op zaterdag. Dit van 19.00 uur tot 21.00 uur en op zondag van 13.30 uur tot 19.00 uur.

Dit zijn slechts enkele van de gratis bezienswaardigheden in Madrid. Er is nog veel meer te zien en te doen in deze bruisende stad. Vergeet niet om een wandeling te maken door de straten en pleinen, te genieten van de architectuur, cultuur en sfeer van Madrid!

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

1 Comment

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *