Mooie uitstappen vanuit Plettenbergbay / Zuid-Afrika The Tsitsikamma National Park.

We verblijven in Het Bayview Hotel, dit hotel ligt in het hart van Plettenberg Bay, dichtbij het strand en vlak aan de beroemde tuinroute. Vanuit Plettenberg Bay kan je verschillende mooie uitstappen doen, zoals duiken, vissen, wandelen, bungeejumping, ‘s werelds grootste vogelreservaat, Monkeyland, het olifantenreservaat en dolfijnen en walvissen spotten.

​Mooie uitstappen vanuit Plettenberg Bay / Zuid – Afrika

The Tsitsikamma National Park.

Dit park staat ook bekend om zijn grote hangbruggen over de Storm River, op deze wijze heb je een mooi uitzicht over de Storm River en de kloof.

Toegangsprijs tot het park excl. de activiteiten:

R248 per volwassene per dag
R124 per kind per dag

Zorg ervoor dat je tijdig voor deze uitstap vanuit Plettenberg Bay vertrekt. Neem je zwemgerief mee, je kan hier een volledige dag doorbrengen met allerhande activiteiten o.a. kajakken, zwemmen en het wandelen van de verschillende trails. Tevens is ook een restaurant, bungalows, camping, een supermarkt en een winkel aanwezig. 

In de namiddag zijn wij begonnen aan een stuk van het Ottertrail, een trail die eigenlijk uit 5 dagen bestaat, maar de eerste 3.5 km is open voor iedereen. Neem voldoende water mee en doe goed schoeisel aan! Het is in het begin nog een redelijk gemakkelijk parcours maar na een 1 km begint wordt het toch klimmen en klauteren… maar het einde, de waterval is wel de vermoeiend wandeling echt wel waard!

Een dagje aan het strand

In de plaats van terug op uitstap te gaan, kiezen we voor een stranddag in Plettenberg Bay. Met temperaturen tot 25 graden was dit ideaal.

​Vanuit het hotel kan je te voet naar het strand ondertussen passeer je langs uitkijkpunten. Op deze plekken kan je walvissen en dolfijnen spotten, maar jammer genoeg is het seizoen van de walvissen net gedaan.  Je kan ze hier gemakkelijk zien tijden de maanden van juli tot november.

Na een mooie strandwandeling kan je gaan zwemmen met de kinderen in de zee, maar de grote stevige golven vormen een enorme uitdaging! Je kan ze vergelijken met die  van de Atlantische Oceaan.  Vlakbij het strand is er een tof gezellig eetcafé The Lookout Deck waar je vanaf het terras uitzicht hebt op het strand.

Knysna Elephant Park

Is een mooi uitstap vanuit Plettenberg Bay, je bezoek het eerste in zijn soort weeshuis van olifanten in Zuid-Afrika. Ervaar een intieme ontmoeting met deze intelligente, zachte reuzen in hun door vrije uitloop gecontroleerde omgeving.

Avonturen op de oceaan

Met de boot de zee op om de grote walvissen in de baai te zien (enkel van juli tot november). Of voor interactie met onze dolfijnensoorten en de mogelijkheid om de vele andere wonderen van de baai te ervaren: vogels, zeehonden, haaien, geschiedenis en nog veel meer.

Monkeyland Primate Sanctuary

In Monkeyland kan u tijden een aapsafari verschillende soorten primaten spotten  zoals kapucijnaapjes, ringstaart en zwart-witte ruches lemurs, buff gibbons, eekhoornapen en zwarte brulapen.

Robberg Nature Reseve

Robberg, 8 km ten zuiden van Plettenberg Bay is niet alleen een natuurreservaat, maar ook een nationaal monument en werelderfgoed. De rotsen uit deze regio gaan 120 miljoen jaar terug en in enkele grotten langs het schiereiland zijn aanwijzingen gevonden voor bewoning uit het midden- en later stenen tijdperk.

Als bezoekers kan meer informatie vinden in het interpretatiecentrum over de geschiedenis van het eiland, maar ook over de verschillende diersoorten die zich op en rond het eiland bevinden. Je kan hier ook de zeldzame blauwe duiker en de kleinste antilope van de West-Kaap spotten, terwijl je prachtige wandelingen kan maken dit met of zonder begeleiding.

Plettenberg Bay is absoluut een stop waard tijdens je reisroute doorheen Zuid-Afrika.

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

1 Comment

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *