lake Bled, Slovenië actief ontdekken met kinderen en raften met kinderen

Slovenië ontdekken met de kinderen op een actieve manier? Na zoveel positieve reacties over het mooie Slovenië willen toch echt eens gaan.  Slovenië is echt prachtig, vooral het aanbod van natuur, de vele wandel mogelijkheden en de tal van sportieve activiteiten.

Kindvriendelijk Hotel in Slovenië

Wij verblijven met de kinderen in het 4 sterren resort hotel, Hotel Spik gelegen in het dorp Gozd Martuljek. Je kan verblijven in de recente vleugel van het hotel met de mooie 4 sterrenkamers of in de proper verzorgde driesterrenkamers. Deze kamers zijn wat verouderd, zonder terras maar waren wel proper. Verder beschikt het hotel over 3 – en 4 persoonskamers, 3 binnenzwembaden met wellness ruimte, zonneterras, sauna, speeltuin,…

Alles werd geboekt via Tui met zeer voordelige kinderkortingen, … nl. kinderen zijn tot 14 jaar gratis. We verblijven in halfpension waarbij het ontbijt en avondeten in buffetvorm is.

Actieve uitstappen met de kinderen

Ontdek Bled met kinderen

Bled is een 1000 jaar oude stad dat gekenmerkt wordt door het gekleurde meer met in het midden het Maria-eilandje met de pittoreske barokke kerk.  Ontdek actief samen met de kinderen een van de mooiste meren van Slovenië actief. Het meer heeft een lengte van 2120-meter en 1380-meter breed met een maximale diepte van 30,6-meter. Het meer van Bled is daarom een van de meeste bezochte plaatsen in Slovenië. Laat je hierdoor niet afschrikken, maar kies je tijd juist. Vroeg in de ochtend of naar de late namiddag is het er stuk minder druk.

Wandel rond het meer van Bled

Rond het meer ligt een mooi wandelpad van 6 km dat je naar tal van prachtige uitkijkpunten brengt. Dit is de ideale actieve manier om samen met de kinderen de prachtige natuur en omgeving van het meer op eigen tempo te ontdekken. Je kan dit te voet, per fiets, met de koets of met het toeristentreintje doen. Onderweg passeer je o.a. het kasteel, het Alpenmassief, het Maria-eilandje en de omliggende bootjes.

Vaar naar het Kerkje in het middel van het meer

In het midden van het meer vind je de Maria Hemelvaartskerk uit de 9e eeuw met prachtig versierde fresco’s en een gouden altaar. Bezoek het eilandje per roeiboot of met een overdekte begeleide gondel. Eens ter plaats kan je de 99 treden naar het kerkje samen met de kinderen beklimmen.

Stranden en zwemmen

Rond het meer liggen er verschillende openbare gratis strandjes. Aan de kasteelheuvel bevindt zich het openbaar bad met glijbaan en springplank ( betalend, verminderd tarief na 15 u).  Hier kan je zwemmen, zonnebaden op de ligweides en heb je ook de mogelijkheid om te kajakken, te kanovaren of een hindernissenparcours op het water af te leggen.  Ideaal als afsluiter van een actieve daguitstap met de kinderen

Raften en Canyoning samen met de kinderen

Ontdek actief met de kinderen de prachtige rivieren van Slovenië. Wij zijn met ze gaan raften op de mooie Sava Dolinka-rivier in de buurt van Bled. Tijdens deze trip worden kinderen al vanaf 6 jaar toegelaten. Op de meeste anderen rivieren is raften met kinderen pas toegestaan vanaf 8 jaar.

Voor reservatie kan je langsgaan bij het toeristisch bureau in het centrum van Bled, daar wordt je door de organisatie  What’s UP Bled opgehaald en na de activiteit ook teruggebracht. Onze kinderen vonden dit, voor een eerste kennismaking met raften, SUPER leuk!

Rodelbaan Straža in Bled

Op een van de heuvels rond het meer kan je rodelen, ziplijnen, met een kabelbaan omhoog of een adventure course doen in het Adventure Park Bled. Echt super leuk om samen met de kinderen te doen. Van hieruit heb je ineens ook een prachtig uitzicht over het mooie meer van Bled

Onze tips:

 • Lengte van het spoor: 520 m
 • Hoogteverschil: 131 m
 • Topsnelheid: 40 km/h
 • Helling: 25,2%
 • tickets 7 – 10 euro per rit

Het Kasteel van Bled ontdekken met de kinderen

Het kasteel van Bled actief ontdekken met de kinderen? Doe de klim naar boven dan heb je een fantastisch uitzicht over de stad en over het meer van Bled. Het kasteel zou het oudste zijn van Slovenië en is gebouwd in 1011 door de Duitse koning Hendrik II. De toren is gebouwd in romaanse stijl en is één het oudste gedeelte van het gebouw. In de gotische kapel van het kasteel kan je prachtige fresco’s terugvinden. Voor een hapje kan je altijd terecht in het restaurant van het kasteel, verder is er ook een museum en wijnkelder.

Wandel met de kinderen in de Vintgar kloof te Podhom

Zin om actief met de kinderen een mooie kloof in Slovenië te ontdekken? Dan is de adembenemende 1,6 km lange kloof die ten noorden van het meer van Bled ligt echt een topper! In 1893 werd de kloof echter voorzien van houten wandelpaden en bruggen, en voor het publiek toegankelijk gemaakt. De ongelooflijk schilderachtige plek langs de turquoise kleurige rivier, heeft sindsdien al veel toeristen gelokt.

Op het einde van de kloof vind je de 13-meter hoge Šum waterval. Reken voor de totale wandeling door de kloof op ongeveer 2 uur (1 uur enkel). De Vintgar kloof is enkel te voet toegankelijk.

Onze tips:

 • Om de drukte te vermijden zorg dat je zeker om 10.00 uur ter plaatse bent. 
 • De parking kost je € 5 en een ticket tussen € 5 – € 15 euro.
 • Wij zijn de kloof uitgewandeld en teruggekeerd via een bosweg, die rechts start aan het einde van de waterval,  langs hier passeer je een versterkte bedevaartkerk en wandel je door verschillende open weiden naar het startpunt.

Wandelen met de kinderen naar Pokljuka Gorge

De Pokljuka kloof is één van de toegangspoorten tot de mooie bosrijke Pokljuka. Wandel door de 20-meter hoge rotswanden die omgeven zijn door natuurlijke botanische tuinen. Langs een galerij en via een rotswand die eindigt in een spleet waar je doorheen loopt. Aan het einde kom je dan in een grote grot met diverse openingen waar je doorheen kan lopen.

Onze tips:

 • Duurtijd 1.5 uur – afstand 3.5 kilometer – hoogtemeters 260
 • Stevig wandelschoenen noodzakelijk
 • Trappen aanwezig
 • Sloveense naam Pokljuska Soteska

Ontdek samen met de kinderen de mooie watervallen van Slovenië

Peričnik waterval in Mojstrana:

Slovenië heeft heel veel verschillende mooie watervallen. Deze waterval, mag je echt niet overslagen bevindt zich tussen Gozd Martuljek en Bled. De waterval is met zijn 52 m één van de hoogte in Slovenië. Je ontdekt samen met de kinderen deze prachtige waterval pas na een stevige klim.

Onze tips

 • In Mojstrana neemt u de aangeduide onverharde weg en na een aantal kilometers komt aan bij de parking. Van hieruit is het nog maar een korte, steile wandeling naar boven, let op eenmaal boven is het pad achter de waterval soms glibberig. 
 • Veel mensen weten niet dat er nog een waterval hoger is, als u naar de waterval kijkt neem dat het pad aan de rechterkant, oppassen het is smal en steil.  Eenmaal boven geniet u van de tweede waterval met veel minder toeristen.

Slap Kozjak

Ga samen met de kinderen naar de mooie verborgen waterval van Slovenië nabij Kobarid. Dit komt door de prachtige ligging tussen hoge rotswanden en de blauwgroene kleur van het water. De waterval zelf is wit, waardoor je een mengeling van kleuren krijgt.

Tijdens de eenvoudige wandeling over een rotsachtig pad passeer je de kleinere waterval, Mali Kozjak. Enkel bij het laatste ga je over houten bruggetjes en houten paden zonder reling.

Onze Tips:

 • Parkeer net buiten Kobarid
 • Wandel naar de Napoleonbrug over de rivier Soča
 • Via het breed wandelpad naar de watervallen
 • Doe goede schoenen want het laatste stuk naar de grote waterval kan glad zijn


De Soča vallei van Slovenië ontdekken met de kinderen

De Vršič-pas

Vertrek vanuit Kranjska Gora via de alpenweg, die is aangelegd in 1916 naar de Vršič-pas. De typische weg met 25 haarspeldbochten zorgt dat je langs tal van bezienswaardigheden passeert.

 • Het Jasnameer: Bij dit meer vind je de mythische steenbok met gouden horens. Het bergwater van het meer is kristalhelder en zeer koud.
 • De Russische Kapel: voor de houten kerk met orthodoxe kruis ligt het graf van de onbekende soldaat. Als herinnering aan de meer dan duizend Russische krijgsgevangenen die stierven bij het aanleggen van de bergweg.
 • Vršič-pas: Op 1611 m hoogte ligt de waterscheiding tussen Sava en Soca van hieruit vertrekken tal van wandelingen naar de omliggende hoge toppen van de Triglav – Mojstrovka. Eenmaal je de pas voorbij bent zijn het ongeveer terug 25 haarspeldbochten naar beneden.
 • Onderweg passeer je verschillende mooie uitkijkpunten en kan je even stoppen om een stevige korte wandeling te maken naar de bron van de Soča rivier.  Neem hiervoor de afslag rechts na de 49ste bocht. Volg deze weg voor 1,3 km en aan het einde parkeert u de wagen en kan u beginnen aan de steile wandeling richting de bron.

In Slovenië is er zo veel te doen met de kinderen, je kan er perfect een twee tal weken doorbrengen en steeds andere activiteiten doen. Wil je liever eens een stad bezoeken? Ljubljana en Piran of het mooie Italiaanse Trieste liggen allemaal niet veraf.

Wij wensen jullie alvast een super vakantie in Slovenië! Heb je toch nog vragen of wil je een ervaring met ons delen? Laat het dan ons zeker weten.

De Ottomerekes

xxx

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *