Treetop walks Duitsland

Treetop walks in Duitsland daarvoor trekken we tijdens onze korte vakantie in Luxemburg geven de grens over richting Duitsland! Een land dat bekend staat om zijn prachtige natuur, creëert avontuurlijke wandelingen tussen de boomtoppen. De Treetop Walks van Duitsland, ook wel Baumwipfelpfade genoemd, zijn unieke attracties die je meenemen naar indrukwekkende hoogtes, waar ze kunnen genieten van adembenemende uitzichten.

De betovering van de treetop walks in Duitsland

Een unieke kijk op de natuur

De verschillende Treetop Walks liggen verspreid over Duitsland. Ze bieden een unieke kans om de natuur vanuit een ander perspectief te bewonderen. Deze verhoogde paden nemen je mee door en tussen de de boomtoppen, hierdoor kan je genieten van prachtige panorama’s.

De Treetop Walks in Duitsland

1. Saarschleife Baumwipfelpfad

Geniet van een schilderachtig uitzicht op de rivier de Saar vanaf de Saarschleife Baumwipfelpfad. Dit pad, gelegen in Orscholz, voert je langs de boomtoppen en biedt een adembenemend uitzicht op de beroemde lus in de rivier de Saar. Na een wandeling van 1250 meter door een ongerept gemengd loofbos kom je uit op het hoogste punt, 42 meter dat je een ongelofelijk uitzicht geeft over de rivier.

2. Schwarzwald Baumwipfelpad – Bad Wildbad Sommersberg

Het boomkoonpad in het mooie zwarte woud is ongeveer 1250 meter lang. Je begint met een verhoogd wandelpad van 620 op een hoogte van 20 meter. Tijdens het wandelen gaat het pad langzaam omhoog, zo kom je op het einde uit aan een uitkijkplatform. Hier sta je 40 meter boven de grond en bevind je je tussen den verschillende soorten bomen. Tijdens het wandelen zijn er verschillende interactieve stops voor de kinderen die een variatie aan informatie geven over de omgeving.

3. Nationalpark Bayerischer Wald Baumwipfelpfad

Ontdek het Nationalpark Bayerischer Wald Baumwipfelpfad, gelegen in het Beierse Woud. Dit pad neemt je mee naar de top van de bomen, waar je kunt genieten van de ongerepte natuur van het oudste nationale park van Duitsland.

4. Treetop Walk in Rügen – Duitsland

Het adelaarsnest heeft een luchtige architectonische vorm en is gebouwd rond een 30 meter hoge koperen beuk. Het hoogste punt is de 40 meter hoge uitkijktoren, je zit als het ware tussen de inheemse zeearenden van de omliggende bossen.

Je bereikt de toren via een traploze loopbrug richting de uitkijktoren, deze kan je gemakkelijk met een rolstoel of kinderwagen doen. Het totale pad is 600 meter lang en het hoogste punt is 40 meter waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving.

5. Threetop Walk USEDOM – Heringsdorf

Usedom staat bekend om zijn verscheidenheid aan fiets- en wandelpaden. Een wandeling op boomtopniveau is echter alleen mogelijk op de Treetop Walk.

Je begint en eindigt bij de in- en uitgang van de Treetop Walk. Je kunt de eerste paar meter de trap nemen of de lage drempel via de lift. Daarna is het een traploze wandeling over het houten pad naar de uitkijktoren. Het hoogste punt is ongeveer 23 meter, het pad zelf is bijna 800 meter lang.

Onze tips voor de Threetop Walks in Duitsland

Bijleren door de interactieve opdrachten

Tijdens je wandeling op de Treetop Walks kom je vaak educatieve opdrachten of uitleg tegen. Zo leer meer over de verschillende boomsoorten, de vogels te observeren en over de verschillende dieren.

Verleg je grenzen!

De Treetop Walks zijn vaak voorzien van imposante torens en uitkijkplatforms. Klim naar de top en laat je belonen met een panoramisch uitzicht over de omliggende natuur. Het is een avontuurlijke ervaring die zowel kinderen als volwassenen waar je toch soms grenzen moet leren verleggen. Zeker de mensen met hoogtevrees, maar het uitzicht op het einde is het zeker allemaal waard!

Tickets en openingstijden

Controleer de openingstijden van de specifieke Treetop Walk die je wilt bezoeken en koop indien mogelijk tickets online. Sommige locaties hebben speciale avondopenstellingen voor een betoverende ervaring bij zonsondergang.

Weersomstandigheden

Controleer het weerbericht voordat je op pad gaat. Hoewel de Treetop Walks ook bij bewolkt weer indrukwekkend zijn, wil je wellicht een heldere dag kiezen voor het beste uitzicht.

Een Hoogtepunt in de Duitse Natuur

De Treetop Walks in Duitsland bieden een unieke gelegenheid om de natuur op een ongeëvenaarde manier te ervaren. Of je nu een natuurliefhebber, avonturier of gezinsreiziger bent, deze verhoogde paden beloven een onvergetelijke ontdekkingsreis hoog boven de grond. Pak je rugzak, trek je wandelschoenen aan en laat je betoveren door de pracht van de Duitse boomtoppen.

Wij bezochten de treetop walk, Saarschleife Baumwipfelpfad van Duitsland tijdens onze korte vakantie met de thule Approach daktent!

Veel reisplezier

de Ottomerekes

Mijn blog bevat affiliate links, wanneer u een aankoop/ boeking doet via deze links, ontvang ik daarvoor een kleine vergoeding zonder dat uw prijs verandert.

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *