National natuurpark Färnebofjärden

Ontdek onze reisroute doorheen Zweden voor ongeveer 2,5 weken bestaat uit 2 delen

een rondreis van 10 dagen door Värmland, Dalarna, regio Jönköping, regio Örebro, en Upsala

een kanotrip van 7 dagen geboekt via CanoetripTravelbase

Voor deze reisroute naar Zweden vertrekken vanuit Moerbeke richting Zweden met stops in Jönklöping, Örebro, Borlänge, Lofsdalen en Grinsbyn. Onderweg bezoeken we verschillende Nationale Natuurparken, een kopermijn in Falun, ..

route1.PNG

Onze logementen:

B&B Bashults Gard

Jönklöping

Slapen boven de paardenstallen!

Bij Bashults Gård zijn er verschillende overnachtingskamers, verdeeld in twee-, drie- en familiekamers, bovenop de stal; Casa El Rosso. De kamers zijn een mix van stijl tussen New England en Zweedse folk.

Grenzend aan de kamers is er een moderne keuken, een woonkamers, een speel- en tv-hoek, evenals verschillende toiletten en douches. Wifi aanwezig en verschillende kamers hebben HDTV met dvd.

Wij bezochten het nabij gelegen Nationaal Natuurpark Store Mosse in Hillerstorp met tal van prachtige wandelingen en uitkijkpunten.

Bo Rymligt 

Örebro

Groot appartement met vier slaapkamers, keuken, living en badkamer gelegen in een rustige centrale villawijk in Örebro.  Dit appartement bevindt zich in een tweegezinswoning op de tweede verdieping, ideaal voor 1 overnachting. 

Onderweg richting ons volgende logement bezochten we het Nationaal Natuurpark Tiveden en de mooie afgelegen waterval Raväfallet N, Habo, Zweden.

Airbnb Villa Dalarna 

Borlänge

​Een alleenstaand huis met twee verdiepingen, keuken, living 4 slaapkamers, groot terras, kelder en tuin. Centraal gelegen in Borlänge bij vele buitenactiviteiten, vissen, zwemmen, wandelen en langlaufen.

Vanuit Orebro rijden we via het National Natuurpark Färnebofjärden en de oudste mijn Oster Silvrbgs Gruva naar ons logement in Borlänge.

Verblijven hier 2 nachten en koppelen dit aan een bezoek aan de Falu Gruva, de kopermijn van Zweden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Op doorreis naar onze volgende bestemming stopten we bij Helvetesfallet en Styggforsen en wandelden we in het oudste nationaal natuurpark Hamra van Zweden.

Airbnb Berghut

Lofsdalen

Een gezellig huisje in het schilderachtige Lofsdalen, Härjedalen.

Het huisje is ongeveer 70 km2 groot, verdeeld in een grote hal, woonkamer, keuken en toilet met douche op de benedenverdieping. Boven, zijn er twee aparte slaapkamers net onder het dak.

Vanuit het huisje heb je een mooi uitzicht op onder andere Sömlingshågnafjället en lig je een vlakbij ski-en langlaufgebied.

We verblijven hier 5 nachten en vanuit dit gebeid kan je tal van uitstappen doen. Wij bezochten het Muskusoscentrum in Tännäs, de watervallen Sangbäckfallet en Fettjeafallet in Klövsjö.

Verder bezochten we nog National Park Fulufjället en beklommen we de berg van het Nationaal Natuurpark Sonfjället

Camping Crinsby

Årjäng

Een aangename camping, recent overgenomen door de Familie Coppens.

Wij huurden een stugor en een staanplaats voor 1 nacht. De camping is voorzien van mooie staanplaatsen en kampeerplekken. Verder vind je er ook een sanitair gebouw met keuken, douchen, toilet en receptie.

Draadloos internet is aanwezig ronde het receptiegebouw.

Onderweg richting de camping stopten we nog even bij Värmland Moose Park, een bezoek om de koning van het Zweedse bos eens van dichtbij te zien.

Vanuit de camping reden we richting het basiskamp van de Canoe trip om te starten met ons 7 daags kanoavontuur.

Indien jullie nog vragen hebben over onze reisroute door Zweden dan helpen we jullie graag verder.

De Ottomerekes

xxx

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

2 Comments

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *