de mooiste dagwandeling van het Müllerthal

Ben je op zoek naar de mooiste dagwandeling van het Müllerthal en haalbaar met kinderen? Een avontuurlijke wandeling die je perfect met je gezin kan doen? Ontdek dan samen met de kinderen deze regio van Luxemburg.  Ook wel “het kleine Zwitserland” genoemd vanwege zijn steile en bochtige valleien, snelstromende rivieren en de imposante rotsformaties.

Hoogtepunten van het Müllerhtal zijn de nauwe kloof Wolfsschlucht en de driedelige waterval in het riviertje Zwarte Ernz. Het is echt een groot wandelparadijs, met als absolute trekpleister de 112-kilometer lange Mullerthal Trail.

De Müllerthal Trail is opgedeeld in drie lussen van 37 of 38-kilometer en hebben elk hun eigen karakter.

  • Route 1 hier maak je vanuit Echternach een rondje door het oosten van Müllerthal.
  • Route 2 vanuit Echternach ga je nu flink klimmen en dalen en kijkt uit op spectaculaire rotsformaties. Je doorkruist de nauwe Wolfskloof en passeer je een van de meest gefotografeerde uitzichten van de regio: de brug Schiessentümpel boven drie watervalletjes
  • Route 3 brengt je vanuit Beaufort door een heerlijk landschap van beekdalen en langs romantische burchten als Beaufort en Larochette.

Wil je in Müllerthal korte wandelingen met kinderen maken, dan heb je echt een grote keuze uit lokale dagwandelingen. Al deze lokale wandelpaden hebben verschillende moeilijkheidsgraden en lengtes gaande van 9 tot 12 kilometer.

de brug Schiessentümpel van de mooiste dagwandeling van het Müllerthal
De brug Schiessentümpel boven de 3 watervalletjes

De mooiste dagwandeling van het Müllerthal met kinderen

Starten vanuit Müllerthal

Parkeer je auto op de grote voorziene parking in het Müllerthal. Van hieruit is het ongeveer 100 m wandelen naar de toeristische dienst, hier vind je de Nederlandstalige folders van de verschillende mogelijke wandelingen. Of je kan ze ook downloaden bij de Toeristische Dienst.

Wij kiezen voor de blauwe driehoek/vlaggetjes wandeling van 9,1 km. Het eerste deel wandel je door een spectaculair landschap van rotsen en kloven die door erosie zo zijn gevormd. Zo passeer je al wandelend langs de herkenningspunten Rammerlay, Schelmenley en Burgkapp. Na ongeveer een uur wandelen kom je aan de parking Consdorfer Millen. Steek hier de weg 118 over en volg links het breder zandpad naar de picknickplaats voor een eventuele extra lus van 2.9 km. Wij raden die ten zeerste aan omdat je daar door de spelonken, grotten en pikdonkere rotsspleten kan wandelen. (Kuelscheier Felsspalten)

Eenmaal je klaar bent met de lus van 2,9 km kom je terug uit op de parking Consdorfer Millen. Van hieruit hou je links aan en wandel je terug richting Müllerthal. Ondertussen passeer je Häcker en de Eulenburg en op het einde kom je aan bij de Schéissendëmpel, de driedelige waterval in het riviertje Zwarte Ernz.

Tips voor de mooiste dagwandeling van het Müllerthal

  • Start voor 10.00 u ‘s morgens, dan zijn er nog weinig wandelaars
  • Indien je vroeg start is er nog voldoende parking, in de namiddag was het er echt wel druk.
  • Gratis toiletten aanwezig bij de toeristische dienst.
  • Je komt verschillende plaatsen tegen om te picknicken.

Is de dagwandeling in het Müllerthal haalbaar met kinderen?

Absoluut! De dagwandeling is wel niet Buggy Proof maar met een draagzak lukt deze wandeling echt wel. Als uw kinderen gewoon zijn om regelmatig te wandelen dan lukt deze dagwandeling zeker en vast. Je komt ook verschillende picknickplaatsen tegen waar je even kan stoppen voor een lunchpauze of rustpauze.

Andere mooie dagwandelingen in de regio van het Müllerthal

  • De E1 vanuit Echternach (12,4 km). Je wandelt via de Wolfsschlucht en de rotsformatie ‘Predigstuhl’ naar Berdorf en terug.
  • De B1 vanuit Beaufort (10,6 km) deze voert je langs het imposante kasteel, een fraai vlonderpad en natuurbosreservaat Saueruecht.

Afstand antwerpen – Müllerthal?

Wij zijn met de auto vroeg vertrokken vanuit Antwerpen, maar reken wel op een 3 tal uren rijden. Neem genoeg drinken en picknick mee voor onderweg.

Onze ervaring van de dagwandeling in het Müllerthal met de kinderen

Het Müllerthal heeft ons enorm verrast. Elke wandeling heeft echt zijn eigen charme. Van indrukwekkende rosformaties naar bemoste heldergroene bossen, open weilanden en schilderachtige valleien. Wij hebben maar een deel van de Mullerthal Trail gewandeld en miste daardoor andere hoogtepunten. We raden deze route dan ook zeker aan, vooral als je maar één dag hebt om een stuk van de Müllerthal route te lopen.

Misschien gaan we wel nog eens terug met de daktent, Luxemburg lijkt ons ook een heerlijk land om te kamperen.

Wij hopen dat jullie ook zo zullen genieten van dit mooi stukje Luxemburg, wij zijn in ieder geval enorm fan en gaan zeker nog eens voor een langere periode terug om de volledige trail te wandelen.

Veel wandelplezier,

De Ottomerekes

xxx

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

2 Comments

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *