Zelf reis inplannen? met onze tips lukt het je!

Wil je eens zelf je reis plannen? Met onze tips vind je de goedkoopste mogelijkheden voor vliegtickets, logement en het huren van een auto.

Vliegtickets zoeken

Kijk al lang op voorhand wanneer jullie op vakantie willen gaan. Pin je niet vast op een bepaalde bestemming, op deze wijze kom je soms tot verrassingen. Zo blijkt vaak dat je dan heel goedkoop op vakantie kan met het vliegtuig en kan je starten met het plannen van je reis. 

Onze Tips:

  • Kijk om te vertrekken vanuit verschillende luchthavens, niet enkel via Brussel. Zo zijn wij al via Amsterdam, Düsseldorf Weeze, Eindhoven, Parijs Orly vertrokken. Als je gemiddeld tussen de 70-300 euro per persoon kan uitsparen is het wel de moeite om een verdere verplaatsing te doen, zeker voor ons met een gezin van 6 of meerdere personen.
  • Gebruik de volgende Apps of websites: Skyscanner – Google flight – Momondo Op deze websites kan je al heel wat mogelijke vluchten vinden.  Weet je het niet zeker naar waar je wilt, vul dan bij de bestemming overal in dan krijg je de goedkoopste vluchten per land en stad.
  • Wil je enkel naar een bepaald land, dan krijg je deze prijzen van laag naar hoog per stad.
  • Kijk naar de vakantieperiodes van de omliggende landen, dit kan al een enorm prijsverschil geven. Zo kan je dan vertrekken vanuit Duitsland, Nederland en Frankrijk. 

Plan je een reis in Europa dan vliegen wij vaak met RyanairVueling en Transavia

Voor de internationale vluchten is het al British AirwaysAirEuropaEthiopian AirlinesAirFrance en Iberia geweest.

Eenmaal je vlucht gevonden, ga dan kijken op de website van de desbetreffende vliegtuigmaatschappij en boek dan daar rechtstreeks.

Logement boeken

Eenmaal je vluchten gevonden en geboekt zijn, kan je zoeken voor logement. Hiervoor maken wij gebruik van Hometogo, ideaal voor ons grote gezin met mogelijkheden genoeg voor het plannen van je reis.

Logement: Hometogo – Booking – Secret Escape

Mogelijkheden genoeg om op zoek te gaan naar een huis of een appartement bij een bezoek van een stad.  Als we gaan voor hotels dan kijken we op Booking, meestal boeken we dan met de optie gratis annuleren voor het geval we nog iets beter tegenkomen.  Hou hiervoor soms de Black Friday Deals in het oog van Secret Escape, of het reeds geboekte hotel, soms zijn er nog latere actie die nog voordeliger zijn.

Activiteiten voor je reis plannen

Activiteiten en gsp: tripadvisor  –  App Mapsme

Eenmaal alles vastligt, kan je beginnen uitstippelen wat jullie allemaal willen doen of bezichtigen.  Hiervoor gebruiken wij tripadvisor en om te navigeren de App Mapsme, download je gebied op voorhand en duid dan alles al aan d.m.v. sterretjes, op deze wijze is het op het moment niet meer zoeken achter je locatie, hotel, park, stad, museum, wandeling,…  je zal merken dat de app zeer gemakkelijk is en je kan er online of offline ermee werken. 

​Auto huren

Reserveer je auto reeds op voorhand! Voor auto’s ter plaatse maken we gebruik van:

Spanje: do you spain,

Italië: do you italy

Rentalcar

Documenten

Controleer zeker voor vertrek de geldigheidsduur van de paspoorten en rijbewijs, indien je internationale vluchten neemt moet je steeds een internationaal paspoort aanvragen! Deze hadden wij nodig voor one trip met de kinderen naar New York. Reken hiervoor zeker een 3-4 tal weken.

Indien jullie nog vragen hebben over hoe je zelf je reis kan plannen, stuur dan gerust een email naar ottomersontheroad@adelroobrouck

Veel boek – en reisplezier!

De Ottomerekes

xxx

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *