Palafrugelll Costa Brava

Palafrugell is een prachtige stad gelegen in de Costa Brava met een ruige kustlijn en mooie stranden. Deze charmante stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur, maar is ook bekend om zijn traditionele festivals en gastronomie. Verder is deze stad ook de thuisbasis van de kurk en heeft het 3 pittoreske kustdorpjes Calella de Palafrugell, Llafranc en Tamariu.

Palafrugell

Het oude centrum van Palafrugell is een charmante wijk in de stad Palafrugell, gelegen aan de Costa Brava in Catalonië, Spanje. Het oude centrum staat bekend om zijn smalle straatjes, middeleeuwse architectuur en historische monumenten.

Enkele hoogtepunten van het oude centrum zijn onder andere de kerk van Sant Martí, het stadhuis en de Plaça Nova, waar je verschillende bars en restaurants kunt vinden om te genieten van de lokale keuken. De wijk heeft ook tal van winkels, boetieks en galeries die lokale ambachten en kunst verkopen.

Een populaire attractie in het oude centrum van Palafrugell is ook de wekelijkse markt die op zondagochtend plaatsvindt op de Plaça Nova. Hier vind je lokale producten zoals verse groenten en fruit, kaas, wijn, en andere regionale specialiteiten.

Al met al is het oude centrum van Palafrugell een charmante en schilderachtige wijk, en het is zeker de moeite waard om te verkennen tijdens een bezoek aan de Costa Brava.

Naast de Festa Major viert Palafrugell ook andere lokale festivals, zoals het Carnaval, het Feest van de Bloemen en het Festival van de Sardine.

Bezienswaardigheden in Palafrugell

  • Cork Museum(Museu del Suro): Dit interactief museum toont de geschiedenis en productie van kurk, een belangrijke industrie in de regio.
  • Plaça Nova: Dit charmante stadsplein is het hart van Palafrugell dat wordt omgeven door historische gebouwen en restaurants.
  • Josep Pla Foundation: Dit museum is gewijd aan het leven en werk van de beroemde Catalaanse schrijver Josep Pla.
  • Vuurtoren van Sant Sebastià: Deze historische vuurtoren biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en de omliggende kustlijn.
  • Can Mario Museum: Dit museum voor hedendaagse kunst is gevestigd in een voormalige kurkfabriek en toont werken van Catalaanse kunstenaars.
  • Cap Roig Botanical Garden: Deze prachtige tuin beschikt over een grote verscheidenheid aan planten en bloemen van over de hele wereld, evenals een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee.

De omliggende mooiste dorpen van Palafrugell

Tamariu

Tamariu is een klein kustplaatsje dat behoort tot Palafrugell, gelegen in de Costa Brava in het noordoosten van Spanje. Het staat bekend om zijn prachtige stranden, zoals Platja de Tamariu en Cala Aigua Xelida met helder water en een charmante sfeer. Verder is Tamariu is een populaire bestemming voor bezoekers die op zoek zijn naar een ontspannen strandvakantie weg van de drukte. Aan deze stranden heb je tal van watersport mogelijkheden zoals snorkelen, duiken, kajakken en stand-up paddle boarding.

Tamariu is omgeven door prachtig natuurlijk landschap met een scala aan wandelpaden. Zo kan je hier al onmiddellijk vertrekken voor een prachtige wandeling langs de kustlijn richting Llafranc. Via het wandelpad de PR-92, Camí de Ronda kom je langs prachtige uitkijkpunten en kleine baaien.

Het dorp biedt een perfecte mix van ontspanning, natuurlijke schoonheid en culturele ervaringen voor bezoekers om van te genieten.

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell is een prachtig vissersdorpje gelegen aan de Costa Brava in Catalonië, Spanje. Het dorpje staat bekend om zijn schilderachtige baaien, mooie stranden en de prachtige mediterrane architectuur.

Calella de Palafrugell is een populaire toeristische bestemming, vooral in de zomer, maar heeft echt zijn charme behouden. Er heerst nog steeds een ontspannen en authentieke sfeer. Het dorpje heeft een promenade langs de kustlijn, waar je kunt wandelen en genieten van het uitzicht op de Middellandse Zee.

Een van de belangrijkste attracties van Calella de Palafrugell zijn de baaien en allemaal toegankelijk via de promenade. De baaien zijn omgeven door kliffen en hebben kristalhelder water en witte zandstranden. Sommige van de baaien zijn ook perfect om te snorkelen of te duiken, aangezien het water rijk is aan zeeleven.

Het dorpje heeft ook verschillende restaurants en bars waar je kunt genieten van de heerlijke Catalaanse keuken en lokale wijnen. Er zijn ook verschillende winkels die souvenirs, kleding en lokale producten verkopen.

Llafranc

Llafranc is een van de drie mooie vissersdorpje van Palafrugell die gelegen aan de Costa Brava in Catalonië, Spanje.

Het strand van Llafranc is een van de grootste attracties van het dorpje. Het strand is breed en heeft fijn, goudkleurig zand. Het water is rustig en ondiep, waardoor het perfect is om te zwemmen en te snorkelen. Verder vind je ook verschillende strandbars en restaurants waar je kunt genieten van een verfrissend drankje en de Catalaanse keuken.

Een andere belangrijke attractie van Llafranc is de vuurtoren, die uitkijkt over de zee en de kustlijn. De vuurtoren biedt een prachtig uitzicht over de omgeving en is een populaire plek om te genieten van de zonsondergang.

Llafranc heeft ook een schilderachtige haven, waar je traditionele vissersboten kunt zien en kunt genieten van de verse vis die in de restaurants wordt geserveerd. Het dorpje heeft ook verschillende winkels en boetieks waar je souvenirs en lokale producten kunt kopen.

Al met al is Llafranc, Calella de Palafrugel en Tamariu een prachtige bestemming om te ontspannen en te genieten van de prachtige natuur en cultuur van de Costa Brava.

Wil je meer over Palafrugell te weten komen? Op visitPalafrugell vind je de kalender van alle activiteiten terug!

Veel reisplezier

de Ottomerekes

Mijn blog bevat affiliate links, wanneer u een aankoop/ boeking doet via deze links, ontvang ik daarvoor een kleine vergoeding zonder dat uw prijs verandert.

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

1 Comment

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *