skiën met de kinderen in Winterberg

Zin om te gaan skiën met de kinderen in het Duitse skigebied Winterberg? Met zijn 34 skipistes en jaarlijks 3 maanden sneeuwzekerheid is het een wintersportparadijs op goed bereikbare afstand. Vanuit België is het maar een 3 à 4 uur rijden! Ideaal voor een korte vakantie, een weekendje of zelfs een dagje weg. Skiën in Winterberg met de kinderen is skiën in een mooi vakantieoord dat ook wel het dak van Sauerland wordt genoemd.

Het Skigebied Winterberg

Het skigebied Winterberg is elke dag open 9.00 uur tot 16.30 uur, de temperaturen schommelen meestal rond het vriespunt en de wintersportomstandigheden zijn goed.

LET OP: Koop je tickets online. Ze werken met KeyCards, je kan ze online bestellen en laten opsturen. Hierdoor kan je het skigebied bereiken zonder te wachten. De regel „ingeënt of hersteld“ geldt in de skigebied en verhuur.

Parkeren kan je het gemakkelijkst op parking P2 of P3, zo ben je onmiddellijk op de blauwe pistes met de kinderen. En als je nog iets nodig hebt uit de auto dan is deze dichtbij.

Skimateriaal huren

Wil je dat het skiën met de kinderen in Winterberg vlot verloopt? Reserveer dan je skimateriaal al op voorhand online. Dit zorgt ervoor dat je niet moet wachten en via een aparte ingang direct kan starten met het passen van je skiboots, skistokken en skilatten. Na een 20 tal minuten hadden we allen ons materiaal en kon het skiën in Winterberg met de kinderen starten.

Ons Logement

Skiën met de kinderen in Winterberg en dit gecombineerd met een subtropisch waterparadijs! Zalig toch! Wij boekten ons verblijf bij Centerparcs Hochsaurland, dit vakantiepark ligt op ongeveer een 15 minuten rijden van het skigebied Winterberg.

Centerparcs Hochsauerland

Centerparcs Houchsauerland ligt in Medebach, een prachtig vakantiepark met een subtropisch zwembad, minigolf, speeltuinen en bowling. Heerlijk om met de kinderen te verblijven in een 6 persoon cottage en gebruikt te kunnen maken van al de faciliteiten van het park.

We kiezen ervoor om steeds in de voormiddag te gaan skiën. Tegen 8.45 u staan we met de kinderen klaar om te skiën op de skipistes van Winterberg. Waarom zo vroeg? Weinig volk en je kan heel dicht tegen de skipiste parkeren op P2 -P3! Ideaal voor als een van de kinderen een pauze wilt of ze een koek of drinken nodig hebben.

In de namiddag was het dan even rusten om erna in de late namiddag te gaan zwemmen in het subtropisch zwembad!

tips:

  • Als je grotere inkopen moet doen zijn er in Medebach verschillende supermarketen aanwezig waaronder Aldi, REWE Heinderich,…
  • verschillende restaurants in Medebach waaronder pizzeria’s, grill,…
  • AVENTURA – Der SpielBerg is te bereiken vanaf bugalow 345

Wandelen in Medebach en de omgeving van Winterberg

Zijn de kinderen te moe om te gaan skiën in Winterberg? Dan kan je in de omgeving tal van mooie wandelingen maken. Geniet van een kleine winterwandeling door de koekoeksvijvers over vrijgemaakte paden. De lengte van de rondwandeling is ongeveer 2,5 km en is perfect haalbaar met kinderen. De winterwandelpaden van de vakantieregio Medebach hebben geen speciale wegmarkeringen, maar ze kunnen gemakkelijk worden bewandeld omdat hun parcours sneeuwvrij is. Gasten van Center Parcs verlaten het park bij Bungalow 644 en gaan linksaf op het pad “Hasenkammer” richting het landhuis.

Ben je nog op zoek naar nog meer wandelingen? Ga zeker eens langs bij de toeristische dienst van Medebach http://www.medebach-touristik.de/de/

Winterberg heeft ons als skigebied echt bekoren, zeker voor de beginnende skier en voor ons als gezin!

Indien jullie nog extra bemerkingen of ervaringen hebben met Winterberg dan horen we het graag.

De Ottomerekes

xxx

admin

About Author

Ik ben een mama van 4 kinderen, getrouwd met Olivier en werk als zelfstandige in de kinepraktijk bij ons thuis.

Wij zijn een groot actief gezin en onze dagen zijn vooral gevuld met werk en de voetbalactiviteiten van onze kinderen. Zowel onze jongens als onze meiden zal je in het weekend terugvinden op het voetbalveld en wij aan de zijlijn als vaste supporters.

Maar buiten al dat voetbalgebeuren hebben we ook een enorme passie voor reizen, vooral goedkoop reizen en zoeken naar de best, betaalbare mogelijkheden. Daar we meer en meer vragen kregen van mama's, papa's en vrienden over hoe we dit allemaal aanpakten, besloten we een blog te schrijven met onze trips en tips.

Interesse in Onze andere avonturen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *